Κόσμος

Εντυπωσιακές εικόνες από υδροστρόβιλο στην Κύπρο – Καταγράφηκε σε κοντινή απόσταση από την ακτή (pics, vid)

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα παρακολούθησαν οι κάτοικοι του Πρωταρά στην Κύπρο όπου σχηματίστηκε υδροστρόβιλος στη θαλάσσια περιοχή το πρωί του Σαββάτου (12/12). Το φαινόμενο καταγράφηκε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Ο υδροστρόβιλος, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ήταν μικρής διάρκειας, ωστόσο κέντρισε το βλέμμα πολλών περαστικών που «ανέβασαν» φωτογραφίες και βίντεο στα social media.

Δείτε φωτογραφίες:

idrostrovilos kipros idrostrovilos kiprosidrostrovilos kipros

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων. Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω από 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά …εξανεμίζονται. Οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη. Η εμφάνιση υδροστρόβιλων οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ»:

Πηγή φωτογραφιών: sigmalive.com

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Η οικογένεια Μπίμπας λέει ότι δεν έλαβε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των ομήρων           
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας
Ταυτοποιήθηκε η σορός της Σίρι Μπίμπας ανακοίνωσε η οικογένειά της