Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Έπαθε κι άλλος πρόεδρος… Τραμπ και παίρνει υδροξυχλωροκίνη

Έπαθε κι άλλος πρόεδρος… Τραμπ και παίρνει υδροξυχλωροκίνη

Η αποκάλυψη του Ντόναλντ Τραμπ πως παίρνει… υδροξυχλωροκίνη ακόμη κι αν το φάρμακο δεν έχει εγκριθεί ή αποδειχτεί πως νικά τον κορονοϊό, σόκαρε τους πάντες. Εκτός από κάποιους που θαυμάζουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Όπως ο ομόλογός του του Ελ Σαλβαβόρ.

Ο Ναγίμπ Μπουλέλε δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι παίρνει κι εκείνος υδροξυχλωροκίνη, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ. Κανείς από τους δυο δεν φαίνεται να νοιάζεται για το γεγονός πως οι ειδικοί αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλεια της χρήσης της υδροξυχλωροκίνης, φάρμακο κατά της ελονοσίας.

Click4more «Παίρνω υδροξυχλωροκίνη εδώ και μέρες» λέει ο Τραμπ (video)

Ο Μπουκέλε είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν θα συνιστούσε πλέον τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης για την αντιμετώπιση της COVID-19 (της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός), μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι αναστέλλει τις κλινικές δοκιμές με αυτό το σκεύασμα που έκανε για προληπτικούς λόγους. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι οι ασθενείς θα συνεχίσουν να είναι σε θέση να το παίρνουν προληπτικά, εάν το επιθυμούν.

«Το χρησιμοποιώ ως μέτρο προφύλαξης, ο πρόεδρος Τραμπ το χρησιμοποιεί ως μέτρο προφύλαξης, οι περισσότεροι ηγέτες στον κόσμο το χρησιμοποιούν ως μέτρο προφύλαξης», είπε ο Μπουκέλε.

Ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ αντέδρασε στην κρίση της πανδημίας του κορονοϊού — πάνω απ’ όλα το γεγονός ότι επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου — έχει πυροδοτήσει επικρίσεις σε βάρος του 38χρονου προέδρου για αυταρχική παρέκκλιση και υπέρβαση εξουσίας.

Click4more Βόμβα από ΠΟΥ: Βάζει στον πάγο το “φάρμακο” του Τραμπ κατά του κορονοϊού

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ελ Σαλβαδόρ, ο Ρόναλντ Τζόνσον, ο οποίος μίλησε στην ίδια εκδήλωση με τον Μπουκέλε, τόνισε πως εγκρίνει και θεωρεί ενδεδειγμένους τους χειρισμούς του προέδρου της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

«Πιστεύω ότι σε καταστάσεις κρίσης, συχνά ο κόσμος πρέπει να εγκαταλείπει λίγη από την ελευθερία του υπέρ των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της πλειοψηφίας, του (κοινωνικού) συνόλου», είπε. «Αυτό είναι κάτι στιγμιαίο», κάτι «προσωρινό», τόνισε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις