Site icon NewsIT

Επική αντίδραση Λαγκάρντ σε ερώτηση για πιθανή εκλογή Τραμπ: «Να πιω μια γουλια καφέ»

17.01.2024 | 13:48
Επική αντίδραση Λαγκάρντ σε ερώτηση για πιθανή εκλογή Τραμπ: «Να πιω μια γουλια καφέ»

Με χιούμορ αντιμετώπισε η Κριστίν Λαγκάρντ την ερώτηση που της έκανε η δημοσιογράφος του Bloomberg για τις εκλογές στις ΗΠΑ και την ενδεχόμενη επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, πίνοντας μια γουλιά καφέ και προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, βρίσκεται στο Νταβός στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Στη συνέντευξή της στο Bloomberg θέλησε να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που «κρύβει» η πιθανότητα εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και της επιστροφής του στον Λευκό Οίκο.

Όμως, η αρχική της αντίδραση ήταν αναπάντεχη. Η δημοσιογράφος Φρανσίν Λάκουα του Bloomberg Television ρώτησε την πρόεδρο της ΕΚΤ τη γνώμη της για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Τότε, η Κριστίν Λαγκάρντ σήκωσε την κούπα της και είπε: «Ναι, να πιω μια γουλιά καφέ πρώτα».

Υπενθυμίζεται ότι η Κριστίν Λαγκάρντ είχε… αντιμετωπίσει την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον, όταν ήταν πρόεδρος του ΔΝΤ.

'Let Me Have Some Coffee': ECB's Lagarde on US Election

Όλοι ανησυχούμε για ενδεχόμενη επιστροφή του Τραμπ

Αν και σημείωσε ότι είναι απόφαση του αμερικανικού λαού να επιλέξει τον ηγέτη της χώρας του, η Κριστίν Λαγκάρντ εξήγησε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι πολιτικοί.

«Αλλά προφανώς όλοι μας ανησυχούμε, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη οικονομία, η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο και υπήρξε φάρος της δημοκρατίας, με όλα τα καλά και τα αρνητικά της», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ και πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να περιμένουμε – ακριβώς όπως κάνουμε με τον πληθωρισμό».

Παράλληλα, η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να μελετηθούν όλα τα σενάρια και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ισχυρή, για να μην περιμένει ότι μπορεί να επαφίεται σε άλλους «φίλους» της, γιατί αυτό μπορεί να αλλάξει.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ έχει εξαπολύσει «πυρά» κατά του Ντόναλντ Τραμπ και παλαιότερα. Μπορεί τα παραπάνω σχόλιά της να είναι τα πιο αιχμηρά – καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες συνήθως αποφεύγουν να σχολιάσουν πολιτικές εξελίξεις – όμως το 2016 η ίδια είχε τονίσει τους οικονομικούς κινδύνους των δασμών ενώ το 2019 είχε πει ότι ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα είχε επηρεάσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version