Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Ντιμίτρι Ρογκόζιν, αν και θύμισε την περίπτωση της ανατίναξης του πυρηνικού αντιδραστήρα στην Ουκρανία το 1985, ισχυρίστηκε ότι πλέον ο κίνδυνος έχει περάσει και ότι επρόκειτο για «πρόωρη» εκτίμηση.
Οπως αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press που απέκτησε αντίγραφο της επίμαχης έκθεσης, εάν τα συστήματα ασφαλείας του πυρηνικού εργοστασίου «εξουδετερώνονταν» λόγω του «ιού» ο αντιδραστήρας «θα είχε την ισχύ μικρής πυρηνικής βόμβας, ενώ η ελάχιστη δυνατή ζημιά θα ήταν το λιώσιμο του αντιδραστήρα. Θα υπήρχαν επίσης συνέπειες στο εξωτερικό του εργοστασίου και τεράστια οικολογική καταστροφή, παρόμοια με εκείνη του Τσέρνομπιλ. ».
Ο ιός γνωστός ως «Stuxnet» έχει την ικανότητα να κάνει τις φυγόκεντρους να περιστρέφονται εκτός ελέγχου και προσωρινά «γονάτισε» το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ορισμένοι ειδικοί επί των συστημάτων υπολογιστούν πιστεύουν ότι το «Stuxnet» είναι έργο του Ισραήλ ή των Ηνωμένων Πολιτειών, δύο κρατών πεπεισμένων ότι το Ιράν θέλει να μετατρέψει τα πυρηνικά του καύσιμα σε όπλα.
Το Ιράν έχει αναγνωρίσει ότι το κακόβουλο λογισμικό έπληξε τους φορητούς υπολογιστές τεχνικών που εργάζονταν στο Μπουσέχρ, αλλά αρνείται ότι το εργοστάσιο επηρεάστηκε ή ότι ο ιός ήταν υπεύθυνος για την καθυστέρηση της έναρξης της λειτουργίας του ρωσικής κατασκευής αντιδραστήρα του.