Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προχωρήσει σε μια επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής, δήλωσε απόψε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτείας, Ρίτσαρντ Νιλ.
[read4more]
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, ο Νιλ είπε ότι εκείνη αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για κάτι τέτοιο, μια θέση που συμμερίζονται και οι πρόεδροι άλλων Επιτροπών.
Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι “ακουγόταν” πως θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα με το ερώτημα της παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.
Η εφημερίδα επικαλέστηκε στελέχη του Δημοκρατικού Kόμματος που της μίλησαν ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους.
Λίγο νωρίτερα, η ίδια η Πελόζι κατηγόρησε τον επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Τζόζεφ Μαγκουάιρ ότι, κατ’ εντολή της κυβέρνησης Τραμπ, παραβιάζει τον νόμο επειδή δεν παραδίδει στο Κογκρέσο την καταγγελία που έκανε ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, μέλος και ο ίδιος μιας υπηρεσίας πληροφοριών. Απέφυγε όμως να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές της.
Η καταγγελία αυτή υποβλήθηκε τον Αύγουστο και αφορούσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στα τέλη Ιουλίου ο Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Τραμπ… ενέδωσε!
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε απόψε ότι ενέκρινε τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Αυτή η επικοινωνία των δύο ηγετών βρίσκεται στο επίκεντρο μιας υπόθεσης στην οποία θα μπορούσαν να βασιστούν οι Δημοκρατικοί για να ξεκινήσουν τη διαδικασία παραπομπής του προέδρου, όπως… φάνηκε και από το δημοσίευμα για την Πελόζι.
“Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στα Ηνωμένα Έθνη όπου εκπροσωπώ τη χώρα μας, όμως ενέκρινα τη δημοσιοποίηση αύριο (Τετάρτη) του πλήρους απομαγνητοφωνημένου κειμένου της τηλεφωνικής συνομιλίας μου με τον Ουκρανό πρόεδρο”, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.
Πρόσθεσε ότι θα αποδείξει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν άσκησε πιέσεις στον Ζελένσκι ώστε να διατάξει έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ενώ κατηγόρησε για άλλη μια φορά τους Δημοκρατικούς ότι επιδίδονται σε “κυνήγι μαγισσών”.