Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Επιτέθηκε σε στρατιώτες με τσεκούρι! Τραυμάτισε έναν και τον πυροβόλησαν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο που επιχείρησε επίθεση εναντίον τους κρατώντας τσεκούρι, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, στο πρώτο αιματηρό περιστατικό μετά από τρεις εβδομάδες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση των επιθέσεων που εξαπολύουν Παλαιστίνιοι στο δρόμο, μετά το ξέσπασμα του νέου κύματος συγκρούσεων που ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου, επισημαίνοντας όμως ότι ακόμη είναι νωρίς να αποφανθούν αν η μείωση αυτή θα συνεχιστεί.

Στην ανακοίνωση του για την σημερινή επίθεση, ο στρατός ανέφερε πως ο Παλαιστίνιος δράστης επιτέθηκε στους στρατιώτες με τσεκούρι κοντά στην Χεβρόνα, τραυματίζοντας ελαφρά έναν από αυτούς. «Σε απάντηση στην άμεση απειλή», οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, υπογραμμίζεται.

Το περιστατικό προστέθηκε στις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις με μαχαίρια, με αυτοκίνητα και όπλα καθώς και στις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και Παλαιστίνιους διαδηλωτές από την 1η Οκτωβρίου στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, επεισόδια στα οποία έχουν σκοτωθεί 201 Παλαιστίνιοι, 28 Ισραηλινοί, δύο Αμερικανοί, ένας Ερυθραίος και ένας Σουδανός, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε