Site icon NewsIT

Επίθεση με 7 νεκρούς αντάρτες στο Πακιστάν από μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη

06.09.2013 | 09:39
Επίθεση με 7 νεκρούς αντάρτες στο Πακιστάν από μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη

Συνεχίζουν οι ΗΠΑ τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Πακιστάν, πλήττοντας φυλές που συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα κατά αμερικανικών στόχων.

Το θάνατο τουλάχιστον επτά ανταρτών προκάλεσαν σήμερα το πρωί δύο πύραυλοι που έριξε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Νταργκάχ Μαντί, περιοχή όπου ζει η φυλή Παστούν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία απέχει 10 χιλιόμετρα από την Μιρανσάχ, τη μεγαλύτερη πόλη του Βορείου Ουαζιριστάν, περιοχή που είναι γνωστή ως το μεγαλύτερο προπύργιο του δίκτυο Χακάνι, το οποίο πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, από τα ορεινά κρησφύγετά του στο Πακιστάν.

Επιπλέον, η περιοχή είναι σημαντική βάση των Πακιστανών ταλιμπάν, των συμμάχων τους της Αλ Κάιντα, όπως και των Αφγανών ταλιμπάν, που πολεμούν το καθεστώς της Καμπούλ και το ΝΑΤΟ από την άλλη πλευρά των συνόρων.

«Ήταν πυρά από μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Επτά αντάρτες σκοτώθηκαν και ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας στην Μιρανσάχ.

Οι επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Πακιστάν, που άρχισαν το 2004 και κλιμακώθηκαν από το 2008, θεωρούνται από την Ουάσινγκτον σημαντικές για την εξουδετέρωση των ισλαμιστών εχθρών της, που έχουν οχυρωθεί στις απρόσβατες περιοχές των φυλών του Πακιστάν.

Τα τελευταία χρόνια, οι πύραυλοι καταστρέφουν απομακρυσμένα σπίτια ή οχήματα που χρησιμοποιούν οι αντάρτες και σπανίως πλήττουν άλλους στόχους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Αυτές οι αμερικανικές επιχειρήσεις, πάντως, προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια στο Πακιστάν, οι ΗΠΑ, όμως, θεωρούν ότι είναι ένα ζωτικής σημασίας όπλο στον πόλεμο κατά των ταλιμπάν και των μαχητών της Αλ Κάιντα στις περιοχές όπου ζουν οι φυλές στη μεθόριο του Αφγανιστάν.

Φέτος, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα 20 επιθέσεις, το 2012 έγιναν 48 και 73 το 2011, σύμφωνα με στοιχεία του New America Foundation.

Να σημειωθεί ότι είναι δύσκολο να αποτιμηθούν οι συνέπειες των επιθέσεων αυτών σε μαχητές και πολίτες, καθώς ανεξάρτητοι παρατηρητές και δημοσιογράφοι δεν έχουν πρόσβαση στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται οι επιθέσεις.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, που επισκέφθηκε το Πακιστάν, δήλωσε ότι οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των ισλαμιστών στην αφγανική μεθόριο ενδέχεται σύντομα να σταματήσουν, σε μια προσπάθεια ικανοποίησης αιτήματος του Ισλαμαμπάντ για τη βελτίωση των σχέσεών του με τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πακιστάν: Εντοπίστηκε ένα “εργοστάσιο παρασκευής παγιδευμένων αυτοκινήτων”

“Ε όχι να πολεμήσουμε και στο πλευρό της Αλ Κάϊντα” – Αμερικανοί στρατιωτικοί κατά επέμβασης στη Συρία


“Η Αλ Κάϊντα προσπάθησε να μπει στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες” – Απίστευτη αποκάλυψη

 


Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν χαρακτηρίζουν “κήρυξη πολέμου” την εκτέλεση δύο συντρόφων τους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version