Site icon NewsIT

Επίθεση τεσσάρων drone εναντίον εμπορικού πλοίου απέτρεψε η φρεγάτα «Ψαρά» στον Κόλπο του Άντεν

07.07.2024 | 09:28
Επίθεση τεσσάρων drone εναντίον εμπορικού πλοίου απέτρεψε η φρεγάτα «Ψαρά» στον Κόλπο του Άντεν

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ (Josep Borrell) επισκέφθηκαν σήμερα, Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, τη Φρεγάτα «ΨΑΡΑ», σε λιμένα στο Τζιμπουτί, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ (EUNAVFOR ASPIDES). (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘ. ΑΜΥΝΑΣ/ EUROKINISSI)

Προστασία σε εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν, από επίθεση drones παρείχε σήμερα (7/7/24) τις πρώτες πρωινές ώρες η φρεγάτα «Ψαρά».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα «Ψαρά» στο πλαίσιο της επιχείρησης της «Eunavfor Aspides) παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, χρησιμοποιώντας τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον τεσσάρων μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής.

Δύο από αυτά καταρρίφθηκαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version