Site icon NewsIT

Επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό: Θρίλερ με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ – Άγνωστο αν ζει ή αν σκοτώθηκε

30.07.2024 | 22:39
Επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό: Θρίλερ με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ – Άγνωστο αν ζει ή αν σκοτώθηκε

Damaged vehicles are seen after an Israeli strike on Beirut's southern suburbs, Lebanon July 30, 2024 in this screen grab from a video. Reuters TV via REUTERS

O επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ ήταν ο στόχος της αεροπορικής επιδρομής του Ισραήλ στη Βηρυτό. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είναι ζωντανός, ενώ άλλες πληροφορίες τον θέλουν να είναι νεκρός.

Ο Φουάντ Σουκρ, που είναι ο υπ’ αριθμόν 1 του επιχειρησιακού σκέλους της Χεζμπολάχ, και βρέθηκε στο στόχαστρο της επιδρομής του Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό την Τρίτη 30 Ιουλίου, «ευθύνεται» για την επίθεση με ρουκέτα στα Υψίπεδα του Γκολάν. «Στόχος ήταν ο διοικητής της Χεζμπολάχ που ευθύνεται για τη δολοφονία 12 παιδιών και εφήβων στο Majdal Shams», σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF).

Να σημειωθεί ότι ο Φουάντ Σουκρ, είναι επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ για την αιματηρή επίθεση κατά Αμερικανών πεζοναυτών το 1983 στη Βηρυτό.

Ο πόλεμος «δεν είναι αναπόφευκτος», δηλώνουν οι ΗΠΑ – Ρωσία και Ιράν καταδικάζουν το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι ένας πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ είναι αναπόφευκτος, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν – Πιερ.

Το πλήγμα αυτό χαρακτηρίστηκε «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS.

Η Τεχεράνη από την πλευρά της, ο στενός σύμμαχος και υποστηρικτής της Χεζμπολάχ, καταδίκασε την «άνανδρη ισραηλινή επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε η πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ – φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version