Κόσμος

«Επιθετικές επιχειρήσεις» του ρωσικού στρατού στην Ζαπορίζια της Ουκρανίας και ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας στη Μόσχα

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως ο στρατός της διεξήγαγε ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας στην περιφέρεια της Μόσχας για την προστασία των υποδομών της σε περίπτωση «αεροπορικών επιθέσεων», με φόντο τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Από την άλλη, ο ρωσικός στρατός συνέχισε τις «επιθετικές επιχειρήσεις» στην Ζαπορίζια.

«Ασκήσεις οργανώθηκαν στην περιφέρεια της Μόσχας, με το προσωπικό της ταξιαρχίας αντιαεροπορικών πυραύλων της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας, για την απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων εναντίον σημαντικών στρατιωτικών, βιομηχανικών και διοικητικών υποδομών», ανέφερε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Οι ασκήσεις αφορούσαν φυσικά σε μια πιθανή επίθεση από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι Ρώσοι στρατιώτες που συμμετείχαν σ’ αυτά τα γυμνάσια εκπαιδεύτηκαν στη χρήση «αντιαεροπορικών πυραύλων S-300».

Συνολικά «συμμετείχαν περισσότεροι από 150 στρατιώτες και περισσότερα από 30 τεμάχια όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και ειδικού εξοπλισμού», έγινε γνωστό από την ίδια πηγή, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί πότε έγιναν αυτά τα γυμνάσια.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν εξάλλου σήμερα πως πραγματοποίησαν «επιθετικές επιχειρήσεις» στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, οι οποίες τους επέτρεψαν να καταλάβουν «πλεονεκτικές θέσεις».

«Προς την κατεύθυνση της Ζαπορίζια, έπειτα από επιθετικές επιχειρήσεις, οι μονάδες της ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας κατέλαβαν περισσότερο πλεονεκτικές θέσεις», υποστήριξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η αγορά μίλησε» λέει η Κίνα για τους δασμούς Τραμπ με φόντο την «κατρακύλα» στη Wall - Καλεί σε «διαβουλεύσεις επί ίσοις όροις»
«Τώρα είναι η ώρα οι ΗΠΑ να σταματήσουν να κάνουν τα λάθος πράγματα και να επιλύσουν τις διαφορές με τους εμπορικούς τους εταίρους μέσω διαπραγματεύσεων επί ίσοις όροις»
Κίνα λιμάνι
Αιματοχυσία στη γενέτειρα του Ζελένσκι – 18 νεκροί από ρωσικό χτύπημα, ανάμεσά τους 9 παιδιά
«Ο πύραυλος έπληξε περιοχή κοντά σε κατοικίες, παιγνιδότοπο, δρόμους. Αυτοί που μπορούν και κάνουν τέτοια πράγματα δεν είναι άνθρωποι, είναι καθάρματα», ξέσπασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Οι Ρώσοι χτύπησαν τη γενέτειρα του Ζελένσκι