Site icon NewsIT

Επιχείρηση «Ασπίδες»: Αγκυροβολημένο παραμένει το πλοίο Sounion – Νέα προσπάθεια διάσωσης σήμερα

14.09.2024 | 13:21
Επιχείρηση «Ασπίδες»: Αγκυροβολημένο παραμένει το πλοίο Sounion – Νέα προσπάθεια διάσωσης σήμερα

Flames and smoke rise from the Greek-flagged oil tanker Sounion, which has been on fire since August 23, after an attack by Houthi militants, on the Red Sea, September 12, 2024 in this handout image. EUNAVFOR ASPIDES/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. TEXT AND LOGO PROVIDED AT SOURCE

Αγκυροβολημένο παραμένει το πλοίο Sounion, ενώ σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της επιχείρησης η διάσωση του ελληνόκτητου πλοίου MV Sounion, που δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι κρίσιμη για να αποφευχθεί περιβαλλοντική καταστροφή, επισημαίνει ενημέρωση από την επιχείρηση «Ασπίδες».

Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ το κατάστρωμά του έχει πιάσει φωτιά χωρίς ωστόσο έως τώρα να υπάρχουν ενδείξεις διαρροής καυσίμων.

Νέα προσπάθεια διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου θα επιχειρηθεί εντός της ημέρας από το ελληνικό ναυγοσωστικό πλοίο Aigaion Pelagos. Το τάνκερ συνεχίζει να έχει στο κατάστρωμά του εστίες φωτιάς.

Όπως αναφέρει η ευρωπαϊκή επιχείρηση ASPIDES η διάσωση του ελληνόκτητου τάνκερ που μεταφέρει 150.000 τόνους πετρελαίου είναι απαραίτητη προκειμένου να αποτραπεί μια πιθανή περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή.

Για να επιτευχθεί αυτό, συνεργάζονται διάφοροι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς. Το Aigaion Pelagos στο οποίο επιβαίνει ειδική ναυαγοσωστική ομάδα συνοδεύεται από τρεις φρεγάτες, ένα ρυμουλκό και ένα ακόμα πλοίο υποστήριξης.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου των Χούθι έχει δηλώσει ότι η απόφαση να επιτραπεί η απόσυρση του «Sounion» οφείλεται στην ανησυχία για οικολογική καταστροφή, ωστόσο η περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για αρκετά πλοία που συνεχίζουν να δέχονται.

Το πλοίο Sounion δέχτηκε την πρώτη επίθεση από τους Χούθι την Τετάρτη 21 Αυγούστου, με το 25μελές πλήρωμά του (23 Φιλιππινέζοι και δύο Ρώσοι), να μεταφέρεται την επομένη από γαλλικό αντιτορπιλικό σε ασφαλές σημείο στο Τζιμπουτί. Στη συνέχεια ακολούθησαν επιθέσεις με την τοποθέτηση εκρηκτικών μικρής ισχύος στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου.

-Επισυνάπτεται σχετική φωτογραφία από ανάρτηση στο Χ της ευρωπαϊκής επιχείρησης ASPIDES

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version