Κόσμος

Έπσταϊν: Σοβαρές παρατυπίες στη φυλακή καταγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης

“Σοβαρές παρατυπίες” στη φυλακή που βρέθηκε νεκρός ο Τζέφρι Έπσταϊν βρήκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ουίλιαμ Μπαρ.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως ο χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν αυτοκτόνησε, ενώ διαβεβαίωσε ότι η αμερικανική δικαιοσύνη θα συνεχίσει την έρευνά της για τα σεξουαλικά εγκλήματα του 66χρονου.

Ο Μπαρ δήλωσε ότι είναι «βαθιά στεναχωρημένος» και «ειλικρινά οργισμένος», αφότου ενημερώθηκε για τις ελλείψεις «που αφορούν την εγγύηση της ασφάλειας με τρόπο επαρκή» στην ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν, όπου κρατείτο ο Τζέφρι Έπσταϊν από τις αρχές Ιουλίου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από τη Νέα Ορλεάνη.

«Σας διαβεβαιώνω ότι η έρευνα θα συνεχιστεί, με στόχο οποιονδήποτε συνεργό του Έπσταϊν» υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν χθες ότι ο χρηματιστής είχε αφεθεί μόνος στο κελί του, ενώ έπρεπε να βρίσκεται με άλλον κρατούμενο, και ότι οι περιπολίες που προβλέπονταν κάθε 30 λεπτά δεν τηρήθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γιακούζα, το μεγαλύτερο εγκληματικό «συνδικάτο» στην Ιαπωνία, υπόσχεται να βάλει τέλος στις συρράξεις
Τρία στελέχη της Yamaguchi-gumi, της μεγαλύτερης «πτέρυγας» της Γιακούζα, δεσμεύθηκαν με επιστολή προς τις αστυνομικές αρχές ότι θα σταματήσουν τις αιματηρές συγκρούσεις
Τα τατουάζ αποτελούν σήμα κατατεθέν κάθε Ιάπωνα γκάνγκστερ ή «γιακούζα»