Κόσμος

Ερντογάν: Να σταματήσουν οι διαδηλώσεις του PKK στη Σουηδία αν θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως τόνισε ο Ερντογάν η Σουηδία πρέπει να μην επιτρέπει τις διαδηλώσεις των υποστηρικτών του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Στοκχόλμη προκειμένου να πάρει το πράσινο φως στην προσπάθεια ένταξής της στο ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν είπε στον Στόλτενμπεργκ ότι η Τουρκία είχε μια εποικοδομητική στάση, ωστόσο η αλλαγή της νομοθεσίας της Σουηδίας για την τρομοκρατία ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Άγκυρας ήταν “κενή περιεχομένου” καθώς οι υποστηρικτές του PKK πραγματοποιούν διαδηλώσεις στη χώρα, αναφέρει ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 70.000 πιστοί προσκύνησαν τον τάφο του Πάπα Φραγκίσκου – Σήμερα θα οριστεί η ημερομηνία του κονκλάβιου
Από σήμερα τα Μουσεία του Βατικανού και η Καπέλα Σιξτίνα θα παραμείνουν κλειστά για να ελεγχθεί προσεκτικά ο χώρος όπου θα συνεδριάσουν οι υψηλόβαθμοι κληρικοί
Πιστοί περιμένουν να προσκυνήσουν τον τάφο του Πάπα Φραγκίσκου