Κόσμος

Ερντογάν: Θανατική ποινή η απομόνωση του Κατάρ!

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε σήμερα την απομόνωση του Κατάρ λέγοντας πως είναι «απάνθρωπη και αντιβαίνει στις ισλαμικές αξίες» και υποστήριξε πως οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον αυτού του κράτους του Κόλπου είναι απαράδεκτες.

Η υπεράσπιση του Κατάρ από τον Ερντογάν, σε κοινοβουλευτική ομιλία του προς μέλη του κόμματός του, του κυβερνώντος AKP, έρχεται αφού η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν την περασμένη εβδομάδα τις σχέσεις τους με το κράτος αυτό κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει ισλαμιστές μαχητές και το Ιράν — κατηγορίες που το Κατάρ χαρακτηρίζει αβάσιμες.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να επιλύσει την κρίση, ενώ πρόσθεσε πως θα έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον εμίρη του Κατάρ σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι.
«Ένα πολύ σοβαρό λάθος γίνεται με το Κατάρ, το να απομονώνεται ένα έθνος σε όλους τους τομείς είναι απάνθρωπο και αντιβαίνει στις ισλαμικές αξίες. Είναι σαν να επιβλήθηκε στο Κατάρ μια θανατική ποινή», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος πρόκειται επίσης να συζητήσει για τη διένεξη τις επόμενες ημέρες με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποια είναι η επικεφαλής του ADF, Άλις Βάιντελ - Ο ναζιστής παππούς, ο γάμος με γυναίκα από τη Σρι Λάνκα και η woke ατζέντα
Το οξύμωρο είναι ότι η Βάιντελ ηγείται ενός ξενοφοβικού κόμματος το οποίο είναι υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και κατά της συμπερίληψης
Η Άλις Βάιντελ, επικεφαλής του εθνικιστικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος AfD