Κόσμος

Έτοιμη για να βοηθήσει την Βόρεια Κορέα η Ουάσινγκτον αν εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα

Οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες» να βοηθήσουν την οικονομία της Βόρειας Κορέας εάν η Πιονγκγιάνγκ λάβει «θαρραλέα μέτρα» με στόχο την «ταχεία αποπυρηνικοποίησή» της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Κανγκ Κιουνγκ-γουα στην Ουάσιγκτον, οι δύο υπουργοί επανέλαβαν το αίτημα σχετικά με την «πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου.

«Πιστεύω ότι συμφωνούμε απόλυτα σχετικά με τους απώτερους στόχους» διαβεβαίωσε ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τη Βόρεια Κορέα όπου συναντήθηκε με τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να προετοιμάσει την προσεχή Σύνοδο με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του ο Νοτιοκορεάτης ομόλογος του Πομπέο επέμεινε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας δεν θα αρθούν πριν από τη Σύνοδο της 12ης Ιουνίου μεταξύ Τραμπ- Κιμ.

«Είμαστε απόλυτα σαφείς ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι και εφόσον δούμε την ανάληψη ορατής, ουσιαστικής δράσης από τη Βόρεια Κορέα με στόχο την αποπυρηνικοποίηση» τόνισε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με την στιγμή της σύλληψης 30χρονης καθηγήτριας για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 15χρονου μαθητή στις ΗΠΑ
Η 30χρονη εκπαιδευτικός ήταν προπονήτρια ποδοσφαίρου του 15χρονου και μέντοράς του, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Η 30χρονη καθηγήτρια που συνελήφθη
Υπάλληλος καθαριότητας στη Βραζιλία βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Βίντεο με τη συγκινητική στιγμή
«Θα κάνω αίτηση να την υιοθετήσω», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο άνδρας που βρήκε το νεογέννητο - «Χρειάζεται κάποιον να της δώσει αγάπη, λίγη στοργή»
Μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Βραζιλία
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον