Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Έτσι θα είναι το Τείχος στο Μεξικό – Τι ετοιμάζει ο Τραμπ! [vids]

Τείχος στο Μεξικό

Μια φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζει τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για το Τείχος στο Μεξικό.

O Ντόναλντ Τραμπ θέλει να αναγείρει το Τείχος στο Μεξικό για να μπλοκάρει την είσοδο μεταναστών στην Αμερική. Φαίνεται να έχει μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ζώνη πλάτους 150 μέτρων που προστατεύεται από δύο τοίχους.

Εδώ και καιρό ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι το κόστος για το Τείχος στο Μεξικό θα βαρύνει τη μεξικανική κυβέρνηση. Το Μεξικό δεν απάντησε στις τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για τον τοίχο. Είχαν δώσει προτεραιότητα στο να βοηθήσουν τα θύματα του τυφώνα Harvey.

Τείχος στο Μεξικό

Η κυβέρνηση Τραμπ ανέθεσε σε τέσσερις κατασκευαστικές εταιρείες να φτιάξουν πρωτότυπα από σκυρόδεμα του τείχους που θέλει να ανεγερθεί κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Η κατασκευή πρωτοτύπων θα επιτρέψει στην ομοσπονδιακή υπηρεσία Τελωνείων και Φύλαξης των Συνόρων να αποφασίσει καλύτερα ποια υλικά είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθούν. Κάθε πρωτότυπο θα κοστίσει μεταξύ 400.000 και 500.000 δολάρια. Δεν είναι γνωστό πότε θα ανεγερθεί το Τείχος στο Μεξικό.

Τείχος στο Μεξικό και λογαριασμό στους… άλλους

Η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ είχε βασιστεί στην υπόσχεση ότι θα φτιάξει το αμυντικό σύστημα και θα βάλει μάλιστα το Μεξικό να το πληρώσει.

Την ανακοίνωση έκανε η ομοσπονδιακή υπηρεσία Τελωνείων και Φύλαξης των Συνόρων. Οι τέσσερις εταιρείες, σύμφωνα με την υπηρεσία, είναι οι:

– Caddell Construction Co με έδρα την Αλαμπάμα

– η Fisher Sand & Gravel Co με έδρα την Αριζόνα

– η Texas Sterling Construction Co με έδρα το Τέξας

– η W.G. Yates & Sons Construction Company με έδρα το Μισισιπή

Οι συμβάσεις που ανατέθηκαν έχουν αξία μεταξύ των 400.000 και των 500.000 δολαρίων, πρόσθεσε η υπηρεσία. Τα πρωτότυπα του τείχους θα πρέπει να έχουν ύψος και πλάτος 9 μέτρων και θα δοκιμαστούν στο Σαν Ντιέγκο, συμπλήρωσε.

Πηγή: Metro, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις