Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Euro 2016: Στον… (μαγικό) κόσμο (του) ο Ολάντ!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Είναι ωραίο να ζεις στον δικό σου μαγικό κόσμο. Όχι όμως αν είσαι ηγέτης μιας χώρας. Όχι αν είσαι ο Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Γαλλίας που εν μέσω μυρίων προβλημάτων και τρομοκρατικής απειλής από τους τζιχαντιστές φιλοξενεί το Euro 2016…

Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που φέτος διοργανώνει Γαλλία και ενώ η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό (τα σκουπίδια σκεπάζουν το Παρίσι και έρχεται απεργία και στα αεροδρόμια) αλλά και σε “κόκκινο” συναγερμό υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης, ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να πείσει πως όλα θα πάνε καλά. Μακάρι να πάνε.

Το Euro 2016 δεν θα είναι μόνο μια γιορτή του ποδοσφαίρου, αλλά και μια γιορτή της ευρωπαϊκής ιδέας, είπε ο Φρανσουά Ολάντ που προσπάθησε να κάνει χιούμορ με τη Ρουμανία (αντίπαλο της Γαλλίας στην πρεμιέρα, απόψε στις 22:00) και τη Βρετανία.

“Για τη Ρουμανία, δεν επιμένω επειδή απόψε υπάρχει ένας αγώνας ποδοσφαίρου με τη Ρουμανία, άρα αγαπάμε πολύ τη Ρουμανία, μέχρις ενός ορισμένου σημείου”, αστειεύτηκε. “Όπως και να ‘χει θα υποδεχθώ σε λίγο τον Ρουμάνο πρωθυπουργό και αυτή θα είναι επίσης μια γιορτή για την Ευρώπη”, είπε ο Ολάντ κατά την απονομή του Βραβείου καλλιτεχνικής και πολιτιστικής τόλμης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο προεδρικό μέγαρο.

Θα έρθουν να παίξουν ομάδες που εκπροσωπούν χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον αποφασίσουν να μείνουν“, είπε επίσης ο Ολάντ. Χιούμορ και με το Brexit (!) ενόψει του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε. Θα γίνει στις 23 Ιουνίου, εν μέσω του Euro

Ο Ολάντ αναφερόμενος στην “άσπονδη” φίλη της Γαλλίας, δεν έμεινε στο χιούμορ. Επέλεξε και την ειρωνεία: “Αλλά η Βρετανία έχει πάντα ιδιαιτερότητες“, είπε. Και πρόσθεσε: “η χώρα αυτή εκπροσωπείται από τρεις ομάδες στη διοργάνωση“.

“Κι έπειτα υπάρχουν χώρες που θα εκπροσωπηθούν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που είναι το Euro και οι οποίες δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία, αλλά και η Ρωσία, η Αλβανία, έστω κι αν η Αλβανία είναι υποψήφια για ένταξη, όπως και η Τουρκία”, πρόσθεσε.

Και μετά απ’ όλα αυτά, κατέληξε στο συμπέρασμα: “Άρα θα είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, αλλά και μια γιορτή της ευρωπαϊκής ιδέας, που εκτείνεται πολύ πιο πέρα από τα σύνορα“.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε