Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Έβγαλαν τον Αμπάς… “βόλτα” με τη ρόμπα [pics]

Μαχμούντ Αμπάς

Πνευμονία είναι η γνωμάτευση για τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο ηγέτης των Παλαιστινίων παραμένει στο νοσοκομείο για ακόμη μια μέρα και οι σύμβουλοί του θέλησαν να… “διασκεδάσουν” τις φήμες για την υγεία του.

Πως; Βγάζοντας τον με τη… ρόμπα βόλτα στους διαδρόμους του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται. Στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα εμφανίζεται ο Μαχμούντα Αμπάς, εκτός από τη βόλτα, να κάθεται σε μια καρέκλα (πάντα με τη ρόμπα του) να διαβάζει εφημερίδα.

Όλα αυτά για να σταματήσουν οι ψίθυροι και οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπάς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 83χρονος πρόεδρος νοσηλεύεται από την περασμένη Κυριακή (20.05.2018) σε νοσοκομείο στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Ο Αμπάς πάσχει από πνευμονία αλλά η κατάστασή της υγείας του βελτιώνεται. «Επισκέφθηκα τον κ. Αμπάς στο νοσοκομείο απόψε (σ.σ. χθες Δευτέρα). Πάσχει από πνευμονία και του χορηγούνται αντιβιοτικά», ανέφερε μέσω Twitter ο Άχμεντ Τίμπι, ισραηλινός άραβας κοινοβουλευτικός.

Αρχικά, είχε γίνει γνωστό πως ο Αμπάς μπήκε στο νοσοκομείο εξαιτίας επιπλοκών ύστερα από επέμβαση στο αυτί.

Δεν θα βγεί… σύντομα ο Αμπάς

Ο διευθυντής του αραβικού νοσοκομείου Ιστιχάρι, κοντά στη Ραμάλα, ανέφερε ότι ο Αμπάς έχει μια «φλεγμονή στον δεξιό πνεύμονα». «Του χορηγείται η απαραίτητη θεραπεία και βρίσκεται στη διαδικασία ανάρρωσης», τόνισε.

Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο παλαιστίνιος ηγέτης μίλησε με πολιτικούς ηγέτες της περιοχής για να τους καθησυχάσει όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του. Ο Άχμεντ Τίμπι, ο οποίος είναι επίσης γιατρός, εκτίμησε πως ο Παλαιστίνιος πρόεδρος θα χρειαστεί να περάσει «πολλές ημέρες ακόμη» στο νοσοκομείο.

Είναι η τρίτη φορά που ο 83χρονος Αμπάς μπαίνει σε νοσοκομείο μέσα σε μία εβδομάδα. Την περασμένη Τρίτη είχε υποβληθεί σε μικρής σημασίας χειρουργική επέμβαση στο αυτί το βράδυ του Σαββάτου επέστρεψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο μανιώδης καπνιστής και οι φήμες

Η κατάσταση της υγείας του Παλαιστίνιου προέδρου, γνωστού μανιώδους καπνιστή, γίνεται συχνά αντικείμενο φημών. Τον Φεβρουάριο, είχαν ήδη κυκλοφορήσει φήμες όταν υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Εξελέγη πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής το 2005, για θεωρητικά τετραετή θητεία. Παρέμεινε στον θώκο, ελλείψει εκλογών, εξαιτίας των διαιρέσεων των παλαιστινιακών οργανώσεων και ιδίως εξαιτίας της διένεξης ανάμεσα στη Φάταχ και τη Χαμάς, το ισλαμιστικό κίνημα που ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν έχει ονομάσει μέχρι σήμερα κανέναν διάδοχο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις