Site icon NewsIT

“Έχω βίντεο του Μπερλουσκόνι με πόρνες”, υποστηρίζει πρώην διευθυντής εφημερίδας

20.12.2013 | 17:30
“Έχω βίντεο του Μπερλουσκόνι με πόρνες”, υποστηρίζει πρώην διευθυντής εφημερίδας

Μια ιδιαίτερα πολύπλοκη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται μια κατασκευαστική εταιρεία που αναλάμβανε έργα στο εξωτερικό, ένας πρώην εκδότης και μεσάζοντας ο οποίος κατηγορείται για εκβιασμό, ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και ο πρώην πρόεδρος του Παναμά, Ρικάρντο Μαρτινέλι, ερευνούν οι αρχές, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης αυτής βρίσκεται ο Βάλτερ Λαβίτολα, πρώην διευθυντής της εφημερίδας L’ Αvanti, ο οποίος συστήνεται επίσης ως οικονομικός μεσάζων. Ο Λαβίτολα συνελήφθη ξανά σήμερα –έχει απασχολήσει την ιταλική δικαιοσύνη για διάφορες υποθέσεις– και αναμένεται να διωχθεί ποινικά για απόπειρα εκβίασης σε βάρος μιας ιδιωτικής εταιρίας του κατασκευαστικού τομέα, της Impregilo.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Άντζελο Καπριότι, στέλεχος της κοινοπραξίας Svemak, που είχε εξασφαλίσει συμβόλαια στον Παναμά και φέρεται να είχε προβεί σε δωροδοκία για να το επιτύχει, είπε πως ο Λαβίτολα, που έπαιζε ρόλο μεσάζοντα για ιταλικές εταιρίες, «είχε στα χέρια του βίντεο από συναντήσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με ιερόδουλες στον Παναμά», και «με αυτά τα βίντεο (. . .) εξεβίαζε τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό». Ακόμη, ο Λαβίτολα φέρεται να είχε στην κατοχή του «βίντεο με τον [πρώην πρόεδρο του Παναμά] Ρικάρντο Μαρτινέλι να παίρνει κοκαΐνη».

Ο Λαβίτολα, γράφει η Κοριέρε Ντέλα Σέρα, «οργάνωνε τις συναντήσεις του Μπερλουσκόνι με πόρνες» στην κεντροαμερικανική χώρα και «είχε τραβήξει βίντεο κρυφά, χωρίς να το γνωρίζει» ο πρώην πρωθυπουργός.
Μέχρι στιγμής ο ηγέτης της ιταλικής δεξιάς δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα αυτό.

Ο Λαβίτολα έχει ήδη καταδικασθεί σε ένα χρόνο και τέσσερις μήνες φυλάκιση για προσπάθεια απόσπασης χρημάτων με εκβιασμό σε βάρος του Μπερλουσκόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος εποχής! Δε θα είναι ξανά υποψήφιος ο Μπερλουσκόνι!

Ιταλίδα 110 ετών χαρίζει τη σύνταξή της στο κόμμα του Μπερλουσκόνι

Μπερλουσκόνι: “Αν με συλλάβουν, θα γίνει επανάσταση”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version