Κόσμος

Ευλογιά των πιθήκων: Έφτασε και στην Ιαπωνία – 30χρονος στο Τόκιο το πρώτο κρούσμα

Μόλις λίγα 24ωρα μετά τον συναγερμό που κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων, ο ιός έφτασε και στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ιαπωνία εντοπίστηκε στο Τόκιο, μετέδωσε σήμερα το δίκτυο NTV, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο προσβληθείς είναι ένας άντρας περίπου 30 ετών που ζει στην ιαπωνική πρωτεύουσα, αναφέρει παράλληλα η εφημερίδα Mainichi.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε το Σάββατο κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα για την ευλογιά των πιθήκων.

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 16.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε περισσότερες από 75 χώρες και 5 θάνατοι στην Αφρική.

Ο ιός εξαπλώνεται μέσω της στενής επαφής και τείνει να προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης και εξάνθημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7