Site icon NewsIT

Ευνοϊκός επενδυτικός προορισμός η Σερβία, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας

28.03.2014 | 22:37
Ευνοϊκός επενδυτικός προορισμός η Σερβία, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας

Τη διαβεβαίωση ότι οι αρχές της Σερβίας θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τη δημιουργία ακόμη καλύτερων συνθηκών επιχειρηματικής δραστηριοποίησης στη χώρα έδωσε χθες από τη Βιέννη, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αυστρία, ο Σέρβος πρόεδρος, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Ο κ.Νίκολιτς σημείωσε ότι όσοι επενδυτές ήλθαν στη Σερβία πείσθηκαν ότι η χώρα αποτελεί έναν καλό επενδυτικό προορισμό και γι’ αυτό έμειναν.

“Θα δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερες συνθήκες και θα απλουστεύσουμε περαιτέρω τις διαδικασίες, ώστε αφενός οι επενδυτές που ήδη έχουν παρουσία να μπορέσουν να επεκτείνουν τη δραστηριοποίησή τους και αφετέρου να μπορέσουν να έλθουν περισσότεροι νέοι”, σημείωσε ο κ.Νίκολιτς, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Αυστρίας Χάινζ Φίσερ.

Σήμερα ο κ.Νίκολιτς θα επισκεφθεί ένα ιταλικό στρατιωτικό νεκροταφείο, που αποτέλεσε την “τελευταία κατοικία” για περίπου 8.000 Σέρβους στρατιώτες και έγκλειστους κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και το στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Μαουτχάουζεν – Γκούζεν.

Τον Σέρβο πρόεδρο συνοδεύουν στην επίσκεψή του ο υπουργός Εξωτερικών, Ιβάν Μρκιτς και ο πρέσβης της Σερβίας στην Αυστρία, Πέρο Γιάνκοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναμενόμενη χαρακτήρισαν Κροάτες πολιτικοί τη νίκη του SNS στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία

Κύκλωμα κλοπής μωρών από μαιευτήρια της Σερβίας καταγγέλλει οργάνωση

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για συνομιλίες με το ΔΝΤ, τονίζει ο Σέρβος πρωθυπουργός

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version