Κόσμος

Ευρεία νίκη των Συντηρητικών της Τερέζας Μέι στις τοπικές εκλογές!

Το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι πέτυχε μια ευρεία νίκη στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή, 5.05.2017, επωφελούμενο από την υποχώρηση των ποσοστών του αντιπολιτεύομενουο Εργατικού Κόμματος αλλά και από τον καταποντισμό του ευρωφοβικού Ukip, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο PA.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, οι Συντηρητικοί κέρδισαν τα 28 από τα 88 τοπικά συμβούλια που κρίνονταν σε αυτές τις εκλογές σε όλη τη χώρα. Εξασφαλίζουν έτσι 1.900 έδρες, δηλαδή 558 περισσότερες σε σχέση με τις προηγούμενες τοπικές εκλογές.

Οι Τόρις επωφελήθηκαν και από την συντριβή του ευρωφοβικού Ukip (-114 έδρες), «θύματος της ίδιας του της επιτυχίας», σύμφωνα με τον ηγέτη του Πολ Νούταλ

«Είναι ενθαρρυντικό» δήλωσε νωρίτερα η Τερέζα Μέι, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι δεν θεωρεί «τίποτα δεδομένο» ενόψει των βουλευτικών εκλογών, απ’ όπου προσδοκά να βγει ενισχυμένη με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Οι Εργατικοί, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, υπέστησαν αντιθέτως μεγάλη ήττα, καθώς απώλεσαν 320 έδρες και επικράτησαν σε μόλις 9 τοπικά συμβούλια, μια επίδοση που αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω πίεση στον ηγέτη του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Κόρμπιν αναγνώρισε ότι το κόμμα του έχασε «πάρα πολλούς» τοπικούς συμβούλους και απηύθυνε στα στελέχη των Εργατικών να κινητοποιηθούν την ώρα που οι δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές καταδεικνύουν ότι οι Εργατικοί βρίσκονται 20 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τους Συντηρητικούς.

«Εάν το τίμημα που πρέπει να καταβάλουμε προκειμένου να δούμε τη Βρετανία να αποχωρεί από την ΕΕ ισοδυναμεί με την ενίσχυση των Συντηρητικών που έχουν αποδεχθεί αυτόν τον πατριωτικό σκοπό, αυτό το τίμημα το Ukip είναι έτοιμο να το πληρώσει» τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1