Κόσμος

Ευρωεκλογές 2024: Πρώτο το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν στις δημοσκοπήσεις στη Γαλλία

Πρώτο είναι το ακροδεξιό κόμμα «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λε Πεν στις δημοσκοπήσεις που γίνονται στη Γαλλία ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, εκεί όπου το κόμμα θα κατέβει με επικεφαλής τον 29χρονο πρόεδρό του Ζορντάν Μπαρντελά.

Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν συγκεντρώνει ποσοστό 27% στην πρόθεση ψήφου στη Γαλλία ενόψει των ευρωεκλογών, στη δημοσκόπηση της εταιρίας OpinionWay η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας ‘’Les Echos” και το Radio Classique.

Στη 2η θέση, με ποσοστό 20%, εμφανίζεται να καταλαμβάνει η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν συμπαράταξη κομμάτων, η οποία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της.

Στην Αριστερά, προηγείται η λίστα του Σοσιαλιστικού κόμματος με επικεφαλής τον Ραφαέλ Γκλιουξμάν με 10% των προθέσεων ψήφου, ενώ ακολουθούν η λίστα του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία», του Ζαν Λυκ Μελανσόν, με 8% και οι Πράσινοι με 6%.

Οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι και το επίσης ακροδεξιό κίνημα του Ερίκ Ζεμούρ βρίσκονται δίπλα – δίπλα, με ποσοστά της τάξης του 8%.

marine le pen gallia r

Η Μαρίν Λε Πεν και ο Ζορντάν Μπαρντελά / Reuters

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το μείζον ζήτημα που απασχολεί τους Γάλλους είναι η ακρίβεια και η μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, ενώ το αγροτικό ζήτημα ενδέχεται να έρθει ορμητικά στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που δεν έχει ακόμη αρχίσει.

Τέλος υπογραμμίζεται, ότι σύμφωνα με το OpinionWay, μόνο το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε, ότι «ενδιαφέρεται» για την προεκλογική εκστρατεία, σε σύγκριση με το 59% την ίδια περίοδο του 2019.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Διασώστες στα χαλάσματα κτηρίου της Μπανγκόνγκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines