Τετάρτη, 18 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Φ.Κάστρο: “Μη σας ξεγελά το αξιαγάπητο χαμογελάκι του Ομπάμα”

Ο Φιντέλ Κάστρο σε παλαιότερη εμφάνιση του. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
“Με ένα αξιαγάπητο χαμόγελο συνεχίζει την επιθετική πολιτική του Τζόρτζ Μπους”….

 

Με αυτά τα λόγια κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο σε μήνυμα που διάβασε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες στο πέρας της περιφερειακής συνόδου των χωρών κατά του Φιλελευθερισμού.
 
«Η Αυτοκρατορία έχει περάσει πάλι στην επίθεση», γράφει ο Κάστρο στον φίλο του Τσάβες, λίγο αφότου είχε δεχθεί στην Αβάνα τους ηγέτες και αντιπροσώπους της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τις Αμερικές (Alba), που συναντήθηκαν την Κυριακή σε σύνοδο στην κουβανική πρωτεύουσα.
 
«Το πραξικόπημα στην Ονδούρα και η εγκατάσταση επτά στρατιωτικών βάσεων στην Κολομβία είναι πρόσφατα γεγονότα και πραγματοποιήθηκαν μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ», τονίζει ο Κάστρο στο μήνυμά του.
 
«Ο προκάτοχός του είχε ξανασυστήσει τον 4ο Στόλο (στην Καραϊβική), μισό αιώνα μετά το πέρας του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου και χωρίς να υφίσταται πλέον Ψυχρός Πόλεμος με την ΕΣΣΔ», τονίζει ο Πατέρας της Κουβανικής Επανάστασης του 1959.
 
«Οι πραγματικές βλέψεις της Αυτοκρατορίας είναι πασιφανείς, αυτή τη φορά με το αξιαγάπητο χαμογελάκι και το αφροαμερικανικό προσωπείο του Ομπάμα», τονίζει ο Κάστρο στο μήνυμα που ανέγνωσε ο Τσάβες ενώπιον του αδελφού και διαδόχου του στην Κούβα Ραούλ Κάστρο, του Έβο Μοράλες (Βολιβία), του Ντανιέλ Ορτέγα (Νικαράγουα) και των αντιπροσώπων από τον Ισημερινό και τρεις χώρες της Καραϊβικής (Δομηνικανή Δημοκρατία, Αντίγουα-Μπαρμπούντα, Σεντ Βίνσεντ), καθώς και ενός υπουργού της ανατραπείσας κυβέρνησης στην Ονδούρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε