Σύμφωνα με τα ευρήματα του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας, την περίοδο 2013-2016 η κατανάλωση γρήγορου φαγητού μειώνεται με την ηλικία: ποσοστό: 44,9% αυτών που έτρωγαν γρήγορο φαγητό ήταν ηλικίας 20-39 ετών, ποσοστό 37,7% ήταν ηλικίας 40-59 ετών και 24,1% ηλικίας 60 ετών και άνω. Το ποσοστό των ανδρών που έτρωγε τακτικά γρήγορο φαγητό ήταν 37,9% και το αντίστοιχο των γυναικών 35,4%.
Η λάθος αντίληψη για το Fast Food
Η αντίληψη που υπάρχει σχετικά με το γρήγορο φαγητό είναι ότι οι άνθρωποι το προτιμούν όταν δεν μπορούν να αντέξουν μια εναλλακτική λύση λόγω έλλειψης χρημάτων ή χρόνου, ωστόσο η έρευνα αποκαλύπτει το αντίθετο.
Μεταξύ εκείνων των οποίων το οικογενειακό εισόδημα ήταν μικρότερο ή ίσο με το 130% του ομοσπονδιακού ορίου φτώχειας στις ΗΠΑ, το 31,7% κατανάλωσε γρήγορο φαγητό μια τυπική ημέρα. Μεταξύ των οικογενειών μεσαίου εισοδήματος, των οποίων το εισόδημα ήταν μεταξύ 130% και 350% του ορίου φτώχειας, το 36,4% κατανάλωσε γρήγορο φαγητό σε μια τυπική ημέρα. Και μεταξύ των οικογενειών υψηλού εισοδήματος, το 42% γευματίζει με γρήγορο φαγητό μια τυπική ημέρα.
Η κατανάλωση γρήγορου φαγητού έχει συσχετιστεί με αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, λιπών και νατρίου. Μια προηγούμενη έκθεση εκτιμούσε ότι οι ενήλικες προσλάμβαναν το 11,3% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων τους από το γρήγορο φαγητό.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ