Και αυτό γιατί ενισχύει την γεύση της…ψαρίλας! Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες όταν τρώμε ψάρια και γενικά θαλασσινά δεν τα συνοδεύουμε ποτέ με κόκκινο αλλά με άσπρο κρασί.
Ο σίδηρος που έχει το κόκκινο κρασί σε συνδιασμό με κάποιες ουσίες που έχουν τα θαλασσινά αφήνει μια άσχημη γεύσει στο στόμα κοινώς την ψαρίλα. Και άντε εκείνη την ώρα να θέλεις να φιλήσεις καμία όμορφη τουρίστρια!
Ένας άλλος παράγοντας που κάνει το κόκκινο κρασί και τα ψάρια…αταίριαστο ζευγάρι, είναι ότι η ισχυρή γεύση που παράγεται από τις τανίνες στη φλούδα του σταφυλιού, “σκεπάζει” τη ντελικάτη γεύση του ψαριού και των άλλων θαλασσινών. Και όσο να’ναι μην μας πούνε και αμόρφωτους.
Το καλό για έμας τους έλληνες είναι ότι συνήθως τα θαλασσινά τα συνοδεύουμε με…ουζάκι!
Μ.ΙΩΑΝΝΟΥ