Κόσμος

FAZ: Ο Τραμπ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

"Ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε η Δύση" στηρίζει την θετική έκβαση στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ υπέρ της αλλαγής του ονόματος γράφει σε σχόλιό της η "Frankfurter Allgemeine Zeitung" σε άρθρο της με τίτλο "Με εκτίμηση, Ντόναλντ Τραμπ".

Ο τίτλος αναφέρεται σε επιστολή που φέρει την υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ και επιδόθηκε στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Σκόπια. «Το αν πρόκειται για θετική εξέλιξη ή όχι είναι δύσκολο να διακριβωθεί, όμως τώρα είναι αργά: ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη αναμειχθεί στη ‘διαμάχη για το ονοματολογικό’».

Στην επιστολή φαίνεται ο Τραμπ να υποστηρίζει την επίλυση της διαφοράς που χωρίζει εδώ και δεκαετίες τις δυο χώρες, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών. Εάν μετονομαστεί η χώρα σε «Βόρεια Μακεδονία» η Ελλάδα θα κάμψει την μέχρι τώρα αντίσταση στην είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, γράφει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα εγκρίνει και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Πηγή: Deutsche Welle

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού