Κόσμος

FBI και υπουργείο δικαιοσύνης «ξεσκονίζουν» την Cambridge Analytica

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI διενεργούν έρευνα για την Cambridge Analytica (CA), τη βρετανική εταιρεία η οποία βρίσκεται στην καρδιά του σκανδάλου γύρω από τα δεδομένα των χρηστών του Facebook.

Έχουν ανακριθεί πολλοί δυνητικοί μάρτυρες, διευκρινίζει η The New York Times. Η Cambridge Analytica κατηγορείται ότι συγκέντρωσε και εκμεταλλεύθηκε χωρίς τη συναίνεσή τους τα δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Τα δεδομένα αυτά ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν για να αναπτυχθεί λογισμικό ικανό να επηρεάσει την πρόθεση ψήφου των εκλογέων για να επηρεαστεί η προεκλογική εκστρατεία του 2016, την οποία κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Cambridge Analytica ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι άρχισε διαδικασία υπαγωγής της σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της και ότι αναστέλλει «αμέσως όλες της δραστηριότητές της», υποστηρίζοντας ότι «δυσφημίστηκε» παρότι επιδιδόταν σε δραστηριότητες που ήταν «νόμιμες».

Ξεσκονίζουν τις συναλλαγές της Cambridge Analytica

Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, η έρευνα επικεντρώνεται στις τράπεζες με τις οποίες συναλλασσόταν η Cambridge Analytica, στη χρηματοδότησή της και στη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook.

Ένας από τους ερευνητές είναι ο Μπράιαν Κιντ, ο οποίος ανήκει στη διεύθυνση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι αρμόδια για τις υποθέσεις οικονομικής απάτης. Στην έρευνα συμμετέχει επίσης τουλάχιστον ένας πράκτορας του FBI αρμόδιος για τα ηλεκτρονικά εγκλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανός αξιωματούχος: Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο – Αντί για τείχος, ο Δνείπερος
Το σενάριο διαίρεσης της Ουκρανίας έχει πέσει στο τραπέζι στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τους «Times» που φιλοξενούν συνέντευξη του Αμερικανού απεσταλμένου Κιθ Κέλογκ
Στρατιώτες των Συμμάχων μπροστά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στο μεταπολεμικό Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1945