Τρίτη, 23 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Φειδίας Παναγιώτου για το επεισόδιο με τους συγγενείς αγνοουμένων της Κύπρου: Είπα δυό κουβέντες παραπάνω

Φειδίας Παναγιώτου για το επεισόδιο με τους συγγενείς αγνοουμένων της Κύπρου: Είπα δυό κουβέντες παραπάνω
Reuters

Τη δική του εκδοχή για το επεισόδιο που είχε με τους συγγενείς αγνοουμένων της Κύπρου, μετά την εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή του 1974, έδωσε ο ευρωβουλευτής και YouTuber, Φειδίας Παναγιώτου, με βίντεο που ανέβασε στα social media, σήμερα Τρίτη (23.7.24).

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του το περασμένο Σάββατο, ο «Σύνδεσμος Συζύγων και Τέκνων Αγνοουμένων» κατήγγειλε ότι ο Φειδίας Παναγιώτου μίλησε με πλήρη απαξίωση στους ανθρώπους που του ζήτησαν να προωθήσει το θέμα των αγνοουμένων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής, χλεύασε και ειρωνεύτηκε τα παιδιά των αγνοουμένων χρησιμοποιώντας ειρωνικές φράσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου και εγώ έχω θείο αγνοούμενο αλλά δεν κάνω έτσι», φέρεται πως είπε.

Στο βίντεο που ανήρτησε σήμερα απευθυνόμενος στους ακόλουθούς του, ο Φειδίας Παναγιώτου παραδέχτηκε ότι υπήρξε μια «έντονη συζήτηση» με συγγενείς αγνοουμένων, ότι «είπα δυό τρεις κουβέντες παραπάνω», όπως σημείωσε, επισημαίνοντας πως αμέσως απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του.

Αρχικά, υποστήριξε ότι λόγω του γεγονότος πως για πρώτη φορά εκλέχθηκε ένας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής όλα τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου έχουν στραφεί εναντίον του και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αμαυρώσουν το όνομά του, επειδή δεν θέλουν να εκλεγεί ξανά ανεξάρτητος υποψήφιος, ενώ ισχυρίζεται ότι ταυτόχρονα και οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν με κάθε αφορμή το όνομά του γιατί αυτό «πουλά».

Αναφερθείς στο περιστατικό, επισήμανε ότι στην εκδήλωση στο Προεδρικό τον συνάντησαν κόρες αγνοουμένων και του ζητούσαν, «με πολύ επίμονο τρόπο», όπως ισχυρίστηκε, να διοργανώσει εκδήλωση με φωτογραφίες αγνοουμένων στο Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας ότι «και ο ίδιος θα ήθελε να ακουστεί το ζήτημα των αγνοουμένων, μιας και ο θείος του είναι αγνοούμενος, αλλά με τον σωστό τρόπο», όπως υποστήριξε, «όχι με τον ίδιο τρόπο, που ακολουθούν οι πολιτικοί τόσα χρόνια και με τον οποίο δεν βλέπουμε χαΐρι». «Υπάρχουν άλλοι τρόποι να ακουστούμε, όπως με ένα βίντεο», σχολίασε.

«Είπα δυό, τρεις κουβέντες παραπάνω»

Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είμαι από τους πολιτικούς, που άμα διαφωνεί, δεν εκφράζεται», προσθέτοντας ότι «θα μπορούσα κάλλιστα, όπως όλοι οι πολιτικοί, να πω ότι θα το λάβουμε υπόψη, χωρίς να το υλοποιήσω ή να το υλοποιήσω, χωρίς να το πιστεύω».

Παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ θερμή η συνομιλία, επειδή, όπως υποστήριξε, «επέμενε μια από τις κοπέλες», κι ο ίδιος «είπα δυό, τρεις κουβέντες παραπάνω», αλλά, όπως ισχυρίστηκε, απολογήθηκε αμέσως στην κόρη των αγνοουμένων.

 «Απολογήθηκα από εκείνη την ώρα στην κοπέλα, αλλά κανένας δεν το ανέφερε αυτό, ότι ο Φειδίας απολογήθηκε από εκείνη την ώρα στην κοπέλα, αντίθετα με καλούν να απολογηθώ», είπε.

 «Είμαι σίγουρος ότι αν είχε μια κάμερα και βιντεογραφούσε δεν θα σας φαινόταν καθόλου παράξενο αυτό που ειπώθηκε μεταξύ μας», πρόσθεσε.

«Κι επειδή δε φοβούμαι να συνομιλήσω με τα άτομα, με τα οποία έγινε η παρεξήγηση και επειδή πιστεύω ότι πρέπει να ακουστούν περισσότερο τα παιδιά των αγνοουμένων, καλώ και την κοπέλα και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αγνοουμένων σε ένα podcast για να προβάλουν τα προβλήματά τους και να λύσουμε την παρεξήγηση», κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις