Κόσμος

Φεύγει από την πολιτική η Μέρκελ;

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Bild στο Βερολίνο η Μέρκελ ακόμα και εαν κερδίσει τις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν θα εξαντλήσει τη θητεία της και θα αποχωρήσει το 2015.

Εάν δεν υπάρξει μεγάλη ανατροπή τους επόμενους πέντε μήνες και επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, η Α. Μέρκελ θα παραμείνει καγκελάριος και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Bild στο Βερολίνο Ν. Μπλόμε όμως, η καγκελάριος δεν θα εξαντλήσει τη νέα τετραετία καθώς θα αποχωρήσει το 2015.

Όπως αναφέρει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο Βερολίνο φέρεται να διεξάγονται ήδη σχετικές συζητήσεις και να κυκλοφορούν ήδη σενάρια αποχώρησης της εντός της επόμενης θητείας της και συγκεκριμένα το 2015, οπότε και συμπληρώνει τα 61 της χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τροφή στη σχετική φημολογία δίνει και το βιβλίο του δημοσιογράφου και διευθυντή της Bild, Ν. Μπλόμε, για την Α. Μέρκελ, το οποίο κυκλοφορεί από σήμερα.

Ο εκπρόσωπός της διέψευσε τη σχετική φημολογία

Όπως επισημαίνεται, η καγκελάριος έχει κατά το παρελθόν υποστηρίξει ότι μια δεκαετία θα πρέπει να είναι ο μέγιστος χρόνος θητείας ενός καγκελαρίου ή πρωθυπουργού. Το 2015 η ίδια θα συμπλήρωνε 10 χρόνια. Επιπλέον, η Άνγκελα Μέρκελ θεωρούσε λάθος του πρώην καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ το γεγονός ότι δεν αποχώρησε εγκαίρως από την πολιτική, ορίζοντας διάδοχό του, επιλέγοντας να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 1998, τις οποίες και έχασε.

Τέλος, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Μπιλντ, την Α. Μέρκελ φαίνεται να δελεάζει η ιδέα να γίνει η πρώτη μεταπολεμική καγκελάριος που θα αποχωρήσει μόνη της και όχι επειδή έχασε σε εκλογές ή επειδή την αντικατέστησε το κόμμα της.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ διέψευσε σήμερα τη σχετική φημολογία, υπογραμμίζοντας ότι «στις επόμενες εκλογές η Α. Μέρκελ θα διεκδικήσει φυσικά μια ολόκληρη θητεία».

Διαβάστε επίσης:

Πηγή Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1