Κόσμος

Φιλιππίνες: 14 νεκροί και 32.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω της καταιγίδας Trami

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις Φιλιππίνες, ενώ δεκάδες χιλιάδες έφυγαν από τα σπίτια τους, λόγω της καταιγίδας Trami.

Το βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων σάρωσε η καταιγίδα Trami, η οποία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 14 ανθρώπων και προσεγγίζει το Λουσόν, το μεγαλύτερο νησί της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσε η καταιγίδα και μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια, είχαν ως αποτέλεσμα να βυθιστούν κάτω από το νερό ολόκληρα χωριά και αυτοκίνητα να παρασυρθούν από ορμητικούς χειμάρρους λάσπης στην περιοχή Καμαρίνες Σουρ.

Τουλάχιστον 32.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ η καταιγίδα κατευθύνεται πως τη νήσο Λουσόν.

Στην περιοχή Μπικόλ, σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Μανίλα, οι σαρωτικές πλημμύρες περιέπλεξαν τις επιχειρήσεις διάσωσης, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Για να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους, οι διασώστες διέσχισαν δρόμους με το ύψος του νερού να φθάνει έως το στήθος τους.

PHILIPPINES STORM TRAMI REUTERS

«Στείλαμε ομάδες διάσωσης της αστυνομίας, όμως δυσκολεύτηκαν να εισέλθουν σε ορισμένες περιοχές εξαιτίας των μεγάλων πλημμυρών και της ορμής του νερού», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λουίσα Καλουμπακίμπ, μια εκπρόσωπος Τύπου της περιφερειακής αστυνομίας.

PHILIPPINES STORM TRAMI REUTERS

Έντεκα άνθρωποι πνίγηκαν στις πλημμύρες που σάρωσαν την πόλη Νάγκα, στο Μπικόλ, δήλωσε στο AFP ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Έργουιν Ρεμπέλιον.

PHILIPPINES STORM TRAMI REUTERS

Μια ηλικιωμένη γυναίκα πνίγηκε στην επαρχία Κεζόν, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, ενώ ένα μικρό παιδί σκοτώθηκε όταν έπεσε σε ένα κανάλι που είχε υπερχειλίσει, είπε η αστυνομία.

PHILIPPINES STORM TRAMI REUTERS

Ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε από την πτώση ενός κλαδιού δέντρου, ανέφερε το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας της Μανίλας.

Στις 20.00 τοπική ώρα – 3 το μεσημέρι της Τετάρτης (23.10.2024) ώρα Ελλάδας – το «μάτι» του Trami βρισκόταν σε απόσταση 150 χιλιομέτρων ανατολικά της επαρχίας Ιζαμπέλα, στην περιφέρεια Λουσόν, με τους ανέμους να φθάνουν στη μέγιστη ταχύτητα των 95 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Περισσότερα από 500 χιλιοστά βροχής έχουν ήδη πέσει στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο, όσο σε ένα μήνα.

πληροφορίες: ΑΠΕ ΜΠΕ – φωτογραφίες: PHILIPPINE COAST GUARD/Handout via REUTERS 

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αγνοείται ναυτικός μετά τη σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα – Τεράστια ανησυχία για τη διαρροή εξαιρετικά τοξικών ουσιών
Πελώριες φλόγες, ελαφρά τραυματισμοί ανθρώπων και μία αγνώστου μεγέθους ρύπανση είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο πλοίων
Επιχείρηση για την κατάσβεση φωτιάς σε πλοίο
Απειλές Τραμπ μετά τη σύλληψη φιλοπαλαιστίνιου ηγέτη φοιτητικών κινητοποιήσεων: «Θα υπάρξουν και άλλες»
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε τη σύλληψη του Μαχμούντ Χαλίλ, του Παλαιστίνιου φοιτητή που συμμετείχε στις περσινές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ