Κόσμος

Φιλιππίνες: Πλημμύρες στη Μανίλα – Απομακρύνθηκαν χιλιάδες κάτοικοι

Χιλιάδες κάτοικοι στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων στη Μανίλα αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις του μουσώνα, σε συνδυασμό με μια τροπική καταιγίδα, είχαν ως αποτέλεσμα η πόλη και οι κοντινές επαρχίες να πληγούν από πλημμύρες.

Σύμφωνα με την εθνική αρχή διαχείρισης καταστροφών, περίπου 15.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από ένα προάστιο της Μανίλας στις Φιλιππίνες που πλημμύρισε, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία εξαιτίας των πλημμυρών.

«Αποφασίσαμε να απομακρυνθούμε νωρίς», δήλωσε η 61χρονη Λουζβιμίντα Τάισον.

«Δεν θέλουμε να ανέβει η στάθμη του νερού και να εγκλωβιστούμε», είπε η ίδια, μία από τους 3000 ανθρώπους, που βρήκαν καταφύγιο σε ένα δημοτικό σχολείο στην πόλη Μαρικίνα.

Σε ορισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, μια αστική έκταση με πληθυσμό άνω των 13 εκατομμυρίων, η στάθμη των υδάτων από τις βροχές ανέβηκε σε ορισμένα σημεία στο ύψος της μέσης, ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους διακόπηκε.

Οι Φιλιππίνες μάχονται επίσης με μία από τις χειρότερες επιδημίες covid-19 στην Ασία και έχουν ενισχύσει τους περιορισμούς με στόχο την αποτροπή της διασποράς της παραλλαγής Δέλτα.

Με πάνω από 1,54 εκατομμύρια κρούσματα και 27.131 θανάτους, οι Φιλιππίνες καταγράφουν τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 και νεκρών στη νοτιοανατολική Ασία, μετά την Ινδονησία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι συνέβη τις τελευταίες ώρες στον Τιτανικό πριν χτυπήσει το παγόβουνο
«Διατήρησαν τα φώτα και το ρεύμα σε λειτουργία μέχρι το τέλος, για να δώσουν χρόνο στο πλήρωμα να εκτοξεύσει τις σωσίβιες λέμβους με ασφάλεια με κάποιο φως αντί για απόλυτο σκοτάδι»
Το κουφάρι του Τιτανικού βρίσκεται δυόμισι μίλια κάτω στον πυθμένα του Βόρειου Ατλαντικού