Σάββατο, 27 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Φιλιππίνες: Στους 45 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

Φιλιππίνες: Στους 45 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό της τροπικής καταιγίδας Νάλγκε. Ο αριθμός των νεκρών από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από την Πέμπτη το νότιο τμήμα της χώρας ανέρχεται σε 45.

Ορμητικά νερά μπήκαν σε σπίτια σε πολλές πόλεις και χωριά στο νησί Μιντανάο, το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, μεταφέροντας δέντρα, πέτρες και λάσπη στο πέρασμά τους. Ο στρατός ανέπτυξε φορτηγά για να σώσει εγκλωβισμένους πολίτες, ενώ αξιωματούχοι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας παραδέχθηκαν πως τα συνεργεία διάσωσης έκαναν λάθη στους απολογισμούς τους με αποτέλεσμα να υπολογιστούν δύο φορές ορισμένοι θάνατοι.

«Όταν λάβαμε τους απολογισμούς στις 06:00 σήμερα (Σάββατο), αντιληφθήκαμε πως υπήρχαν σε αυτούς 40 θάνατοι, 31 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι», δήλωσε ο Ναγκίμπ Σιναρίμπο, εκπρόσωπος και επικεφαλής της πολιτικής προστασίας για το νότιο τμήμα της χώρας.

Άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αλλού στη χώρα, διευκρίνισε ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, με αποτέλεσμα ο νέος απολογισμός να ανέρχεται σε 45 νεκρούς.

Δείτε φωτογραφίες:

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος λανθασμένος απολογισμός έκανε λόγο για 72 νεκρούς, 14 αγνοούμενους και 33 τραυματίες.

Η τροπική καταιγίδα Νάλγκε, που αναμενόταν από την Πέμπτη, έπληξε τελικά σήμερα την αυγή το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, τη Λουζόν, συνοδευόμενη από ανέμους έως 95 χλμ. την ώρα, μια ώρα αφότου έφθασε στο αραιοκατοικημένο νησί Καταντουάνες.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις