Κόσμος

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 58 νεκροί από την καταιγίδα Μέγκι – Παγίδα θανάτου η πόλη Μπάιμπαϊ

Τουλάχιστον 58 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί όταν η τροπική καταιγίδα Μέγκι «χτύπησε» της Φιλιππίνες προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες. Η πόλη Μπάιμπαϊ μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου, καθώς οι κατολισθήσεις δημιούργησαν μεγάλα «ποτάμια» λάσπης.

Μάλιστα, στην πόλη Μπάιμπαϊ των Φιλιππίνων τουλάχιστον 27 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το πέρασμα της καταιγίδας Μέγκι. Οι έρευνες, που ανεστάλησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξανάρχισαν όταν ξημέρωσε. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζήσαντες ενίοτε με γυμνά χέρια.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι χάθηκαν στο Πιλάρ, χωριό περίπου 400 κατοίκων, επίσης στην επαρχία Λέιτε, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα περισσότερα σπίτια στο χωριό καταστράφηκαν από γιγαντιαία κατολίσθηση, τα συντρίμμια κατέληξαν στη θάλασσα.

Η καταιγίδα εξάλλου στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στην επαρχία Νέγρος Οριεντάλ (κεντρικά) και σε άλλους τρεις στη νήσο Μιντανάο (νότια), κατά την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Η Μέγκι, που αποκαλείται Αγάτον στις Φιλιππίνες, είναι η πρώτη μεγάλη τροπική καταιγίδα που έπληξε φέτος τη χώρα, η οποία δοκιμάζεται συχνά από φυσικές καταστροφές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος