Κόσμος

Φινλανδία: 27 τραυματίες, οι 26 μαθητές, από την κατάρρευση της πεζογέφυρας από κόντρα πλακέ

Στη Φινλανδία, είκοσι επτά είναι οι τραυματίες, οι 26 μαθητές Γυμνασίου, από την κατάρρευση της πεζογέφυρας στην πόλη Έσποου κοντά στο Ελσίνκι.

Τα παιδιά μετείχαν σε μια ομάδα μαθητών ηλικίας 14-15 ετών που πήγαιναν εκδρομή συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους, όπως είπε ένας νοσοκομειακός γιατρός, στο Έσποου της Φινλανδίας έξω από το Ελσίνκι. Σύμφωνα με τον Εέρο Χιρβενσάλο, τα περισσότερα από τα παιδιά έχουν τραυματιστεί στα χέρια και τα πόδια τους.

Οι 26 μαθητές και ο ένας ενήλικας τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε μία προσωρινή πεζογέφυρα στην πόλη Έσποου. Ευτυχώς, σύμφωνα με την υπηρεσία διάσωσης, δεν απειλείται η ζωή κανενός.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το ατύχημα.

Η προσωρινή γέφυρα είχε κατασκευαστεί από κόντρα πλακέ!

FINLAND ACCIDENT  REUTERS

Τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες στις οποίες διακρίνονται τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος και να δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες.

FINLAND ACCIDENT  REUTERS

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας, ο Σαούλι Νιινίστο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους τραυματίες, με ανάρτησή του στα social media.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς κατηγορεί για «κατάφωρη παραβίαση» της συμφωνίας το Ισραήλ που καθυστερεί την απελευθέρωση των Παλαιστινίων φυλακισμένων
Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για "κατάφωρη παραβίαση" της συμφωνίας εκεχειρίας μετά την απόφαση του Ισραήλ να καθυστερήσει την απελευθέρωση...
Στιγμιότυπο από απελευθέρωση ομήρων