Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Φινλανδία: Αυξήθηκαν τα επίπεδα ραδιενέργειας σε πυρηνικό σταθμό

Η φινλανδική αρχή για την πυρηνική ασφάλεια STUK ανακοίνωσε σήμερα πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας αυξήθηκαν μέσα στη Μονάδα 2 του Πυρηνικού Σταθμού Olkiluoto γύρω στη 1 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη Δυτική Φινλανδία, όμως δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας έξω από τον σταθμό και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

«Είναι ένα σημαντικό και ασυνήθιστο περιστατικό και θεωρούμε πως είναι σημαντικό να δώσουμε σωστές πληροφορίες γι’ αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φινλανδός υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας Άινο Κάισα Πεκόνεν.

Ο Τζάρμο Τάνχουα, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TVO που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό, δήλωσε πως το επεισόδιο ήταν ένα ασυνήθιστο περιστατικό που δεν έχει κάτι αντίστοιχο στην ιστορία του σταθμού. Η TVO είναι μια κοινοπραξία ενεργειακών εταιρειών και βιομηχανιών.

Ο οργανισμός του ΟΗΕ που είναι αρμόδιος για την πυρηνική ενέργεια ανακοίνωσε λίγο αργότερα πως η φινλανδική STUK τον ενημέρωσε για ένα «περιστατικό» στη Μονάδα 2 του Πυρηνικού Σταθμού Olkiluoto στη Δυτική Φινλανδία.

«Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν μέσα στον σταθμό και ο αντιδραστήρας έκλεισε. Σύμφωνα με τη STUK, δεν διέρρευσε στο περιβάλλον ραδιενέργεια από τον σταθμό», ανέφερε σε δήλωσή του ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, επαναλαμβάνοντας τις ανακοινώσεις που είχε κάνει νωρίτερα η STUK.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τον Αδόλφο Χίτλερ – Νόμιμη η αυτοάμυνα του Ιράν»
«Το αίμα των αμάχων που σφαγιάσθηκαν, των μωρών που δολοφονήθηκαν βρίσκεται στα χέρια και τα πρόσωπα όχι μόνο αυτών που υποστηρίζουν την αλαζονεία του Ισραήλ, αλλά και αυτών που παραμένουν σιωπηλοί»
Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν 19
Νέα Ζηλανδία: Πράσινο φως στη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης
Η Αυστραλία είχε ήδη επιτρέψει από το 2023 τα παραισθησιογόνα μανιτάρια για ιατρικούς σκοπούς, αλλά και το χάπι ecstasy για την αντιμετώπιση ορισμένων ψυχικών παθήσεων
Μανιτάρια