Κόσμος

Φινλανδία: Γέμισε… έγκυες Τραμπ το Ελσίνκι – Διαδήλωση ενάντια στην πολιτική για τις αμβλώσεις [pics]

Πολλές... δεκάδες "έγκυες Τραμπ", ντυμένες στα ροζ, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Ελσίνκι, για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης στο θέμα των αμβλώσεων, σε μια από τις πιο ασυνήθιστες διαδηλώσεις εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι διαδηλώτριες κατήγγειλαν τον αποκαλούμενο “κανόνα της φίμωσης” των μη κυβερνητικών οργανισμών, τον οποία επανέφερε ο Τραμπ το 2017. Ο κανόνας αυτός υποχρεώνει τα μη κυβερνητικά ιδρύματα που λαμβάνουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση να μην πραγματοποιούν αμβλώσεις, ούτε “να προωθούν την άμβλωση ως μέθοδο οικογενειακού προγραμματισμού στο εξωτερικό”.

Ο κανόνας αυτός δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες που προσφέρονται εντός των ΗΠΑ στις γυναίκες, αλλά έχει επιπτώσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου λειτουργούν αυτές οι οργανώσεις και όπου οι πόροι και οι ιατρικές εγκαταστάσεις είναι ήδη περιορισμένοι.

Οι γυναίκες που διαδήλωσαν σήμερα στο Ελσίνκι, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας, φορούσαν μάσκες του Τραμπ και κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως “Ο κανόνας της φίμωσης σκοτώνει τις γυναίκες” και “Εμένα με νοιάζει, εσένα;”.

Δείτε τις φωτοφγραφίες

trump diadilosi

trump diadilosi

trump diadilosi

trump diadilosi

trump diadilosi

trump diadilosi

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πούτιν: «Αμετάβλητη» η θέληση για την ενίσχυση του ρωσικού στρατού σε έναν κόσμο «γρήγορων αλλαγών»
«Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις μαχητικές ικανότητες του στρατού και του ναυτικού, την προετοιμασία του για μάχη ως ουσιώδους συνιστώσας της ασφάλειας της Ρωσίας»
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν