Site icon NewsIT

Φλόριντα: «Απομακρυνθείτε τώρα», η έκκληση του Τζο Μπάιντεν στους κατοίκους ενόψει του τυφώνα Μίλτον

08.10.2024 | 19:30
Φλόριντα: «Απομακρυνθείτε τώρα», η έκκληση του Τζο Μπάιντεν στους κατοίκους ενόψει του τυφώνα Μίλτον

U.S. President Joe Biden speaks during a briefing on the Hurricane Helene response at the Emergency Operations Center in Raleigh, North Carolina, U.S., October 2, 2024. REUTERS/Evelyn Hockstein

Έκκληση στους κατοίκους της Φλόριντα να απομακρυνθούν από διάφορες περιοχές της Πολιτείας έκανε ο Τζο Μπάιντεν λίγες ώρες πριν φτάνει εκεί ο τυφώνας Μίλτον. 

Ο Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για τον τυφώνα Μίλτον λέγοντας στους κατοίκους της Φλόριντα που έχουν λάβει εντολή εκκένωσης να «απομακρυνθούν τώρα», λέγοντας πως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου 

«Θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα που θα πλήξει τη Φλόριντα για πάνω από έναν αιώνα και Θεού θέλοντος δεν θα είναι, όμως έτσι μοιάζει αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Μπάιντεν, στο περιθώριο μιας συνάντησης με συμβούλους στον Λευκό Οίκο, με επίκεντρο τις προετοιμασίες ενόψει της κακοκαιρίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως ενέκρινε τους συναγερμούς που κήρυξαν οι αρχές στη Φλόριντα πριν από την άφιξη του κυκλώνα και ζήτησε από τις από τις αεροπορικές εταιρείες να μεριμνήσουν για τις εκκενώσεις και να μην προχωρήσουν σε ανατιμήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version