Site icon NewsIT

Φλόριντα: Εκτελέστηκε καταδικασμένος σε θάνατο – Βίασε νεαρή και σκότωσε τον αδερφό της

30.08.2024 | 09:06
Φλόριντα: Εκτελέστηκε καταδικασμένος σε θάνατο – Βίασε νεαρή και σκότωσε τον αδερφό της

Police officers stand guard outside the venue on Day 3 of the Democratic National Convention (DNC) at the United Center, in Chicago, Illinois, U.S., August 21, 2024. REUTERS/Cheney Orr

Οι αρχές της Φλόριντα προχώρησαν στην εκτέλεση ενός άνδρα, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο διότι βίασε νεαρή και δολοφόνησε τον αδελφό της πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια σε κατασκήνωση.

Ο Λόραν Κόουλ, 57 ετών, εκτελέστηκε χθες Πέμπτη (29.08.2024) με θανατηφόρα ένεση στις 18:15 (τοπική ώρα· σήμερα στη 01:15 ώρα Ελλάδας) σε φυλακή στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου, ανακοίνωσε η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων της Φλόριντα. Καταδικάστηκε σε θάνατο τον Δεκέμβριο του 1995 για εγκλήματα που διαπράχθηκαν τον Φεβρουάριο της προηγούμενης χρονιάς. Ο Λόραν Κόουλ και συνεργός του, ο Γουίλιαμ Πολ, παρέστησαν τους φίλους στα δυο θύματα γύρω από φωτιά στην κατασκήνωση, προτού τους οδηγήσουν κοντά σε λιμνούλα και τους επιτεθούν.

Το αγόρι, 18 ετών, πρωτοετής φοιτητής πανεπιστημίου, δολοφονήθηκε — του έκοψαν τον λαιμό.

Η αδελφή του, 21 ετών, οδηγήθηκε πίσω στην κατασκήνωση, βιάστηκε και την έδεσαν σε δέντρο. Αφού τη βίασαν ξανά την επομένη, μπόρεσε να λυθεί και να διαφύγει.

Παρότι κρίθηκε επίσης ένοχος για την υπόθεση, ο Γουίλιαμ Πολ δεν καταδικάστηκε σε θάνατο, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Οι συνήγοροι του Λόραν Κόουλ υπέβαλαν προσφυγή της ύστατης στιγμής στο Ανώτατο Δικαστήριο για να καθυστερήσουν την εκτέλεση. Τόνισαν πως καθώς έπασχε από Πάρκινσον, η θανατηφόρα ένεση «πιθανόν θα του προκαλούσε πόνο», «θα τον έκανε να υποφέρει ανώφελα», προτείνοντας να θανατωθεί από εκτελεστικό απόσπασμα ή με τη χρήση ηλεκτρικής καρέκλας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε χθες το αίτημα, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκτέλεσή του, που είχε ήδη εγκρίνει ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας, ο Ρον ΝτεΣάντις.

Πρόκειται για τη 13η εκτέλεση θανατοποινίτη φέτος στις ΗΠΑ. Είκοσι τρεις πολιτείες της χώρας έχουν καταργήσει την εσχάτη των ποινών, ενώ σε άλλες έξι εφαρμόζεται μορατόριουμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version