“Το φορολογικό σύστημα της χώρας πρέπει προσαρμοστεί στις ανάγκες του κράτους” εκτιμά. “Το κόστος παροχής κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών θα αυξάνεται στο μέλλον. Το φορολογικό σύστημα θα πρέπει να είναι έτοιμο να καλύψει μέρος του αυξανόμενου κόστους”, προσθέτει.
Ο δρ Χένρι εξαιρεί τους ηλικιωμένους από τη μελλοντική επιβολή βαρύτερης φορολογίας, εισηγούμενος την παροχή φορολογικών κινήτρων στους εργαζόμενους 55 ετών και άνω, για να παραμένουν στο εργατικό δυναμικό της χώρας.
“Οι εργαζόμενοι προχωρημένης ηλικίας αποχωρούν από την ενεργό δράση λόγω ηλικίας ή αποφασίζουν να δουλεύουν λιγότερες ώρες. Η μείωση της φορολογίας του εισοδήματος των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, θα τις ενθαρρύνει να συνεχίσουν να εργάζονται” εισηγείται.
Ο δρ Χένρι επισημαίνει ότι ο γηράσκων πληθυσμός επιβαρύνει τις οικονομίες των πολιτειών με πρόσθετα έξοδα παροχής με πρόσθετα έξοδα ιατρικής περίθαλψης. Κατά συνέπεια, οι πολιτείες θα υποχρεωθούν να αυξήσουν το φόρο ακίνητης περιουσίας, το φόρο μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών, για να μην περικόψουν τις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τους.