Κόσμος

Φωτιά στο Λονδίνο: Υπό έλεγχο η «λαίλαπα» που προκάλεσε συναγερμό (video)

Εκατό πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σήμερα για να κατασβεστεί μια μεγάλη φωτιά στο Λονδίνο, εξαιτίας της οποίας εκκενώθηκε ένας σιδηροδρομικός σταθμός και σταθμός του μετρό στη βρετανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Η φωτιά, που οδήγησε, επίσης, στην εκκένωση κτιρίων που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα τοπική ώρα, ανέφεραν οι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ένας αξιωματικός της αστυνομίας και ένας πολίτης έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από διασώστες, καθώς «εισέπνευσαν καπνό».

Συναγερμός στο Λονδίνο

Τρία εμπορικά, που βρίσκονταν κάτω από τη σιδηροδρομική γραμμή, κοντά στον σταθμό Elephant & Castle, παραδόθηκαν στις φλόγες, όπως και έξι οχήματα και ένας τηλεφωνικός θάλαμος, έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία στο Twitter, που κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και να κλείσουν τα παράθυρά τους.

Μεταξύ των βίντεο, που ανήρτησε στο Twitter η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου, υπάρχει ένα όπου καταγράφεται μια εντυπωσιακή έκρηξη.

«Το περιστατικό δεν θεωρείται τρομοκρατικής φύσης», σύμφωνα με την αστυνομία του Λονδίνου, η οποία προχώρησε στο κλείσιμο πολλών δρόμων.

fire london r

Σύμφωνα με την αστυνομία των συγκοινωνιών, ο σταθμός εκκενώθηκε και οι συρμοί δεν σταματούν.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες

https://twitter.com/irsdigital/status/1409497691793629192?s=20

Όπως γνωστοποίησε το σιδηροδρομικό δίκτυο National Rail, αναμένονται ακυρώσεις και καθυστερήσεις στα δρομολόγια έως απόψε το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει συγχαρεί ακόμη τον Φρίντριχ Μερτς για τη νίκη του στις εκλογές – «Ψήνεται» συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς
Η κόντρα Μέρκελ - Μερτς ήταν «κοινό μυστικό» με την πρώην καγκελάριο να τον θεωρεί «πολύ συντηρητικό» και τον μελλοντικό διάδοχό της να χαρακτηρίζει την ηγεσία της ως «αδρανή»
H Άνγκελα Μέρκελ πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, και ο Φρίντριχ Μερτς