Τρίτη, 16 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Φωτογραφία που καθηλώνει: Τον έκρυψαν στη μηχανή αυτοκινήτου για να περάσει τα σύνορα

Φωτογραφία που καθηλώνει: Τον έκρυψαν στη μηχανή αυτοκινήτου για να περάσει τα σύνορα

Ένας άνδρας κουλουριασμένος κάτω από το καπό ενός αυτοκινήτου, ανάμεσα στο ψυγείο και τον κινητήρα. Ένας ακόμη πρόσφυγας από την Αφρική, ρισκάρει την ίδια του τη ζωή για να περάσει στην “πολιτισμένη” Ευρώπη.

Είναι από τις φωτογραφίες που δεν μπορείς να πιστέψεις. Από εκείνες που κάνουν όποιον τις κοιτά να σοκάρεται. Από εκείνες που αποδεικνύουν πόσο μακριά και σε πόσο ακραίες αποφάσεις μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο η απόγνωση.

Ένας ακόμη πρόσφυγας από τη Βόρεια Αφρική προς την Ισπανία. Ακόμη ένας άνθρωπος βασανισμένος, είναι πρόθυμος να ρισκάρει και την ίδια του τη ζωή για να βρει ένα καλύτερο αύριο.

Θυμίζει τη φωτογραφία με το παιδί που η μάνα του είχε βάλει σε βαλίτσα για να το περάσει από το… τελωνείο. Αυτή τη φορά, είναι ένας μεγάλος άνδρας. Ένα απελπισμένος άνδρας που κρύφτηκε στη μηχανή ενός αυτοκινήτου.

Τον βρήκαν σε εμβρυακή στάση μέσα στο καπό ενός αυτοκινήτου. Ήθελε να περάσει από τη δυτική Αφρική στην Ευρώπη. Στην Ισπανία, σε πρώτη φάση.


Ο άνδρας, που πιστεύεται πως είναι από τη Γουινέα, εντοπίστηκε καθώς προσπαθούσε να περάσει από το Μαρόκο στη Θέουτα. Οι Ισπανοί συνοριοφύλακες είδαν τον οδηγό του αυτοκινήτου νευρικό. Και κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά. Δεν περίμεναν όμως να δουν τον άνδρα κουλουριασμένο ανάμεσα στο ψυγείο και τον κινητήρα του αυτοκινήτου.

Αμέσως τον μετέφεραν σε νοσοκομείο. Ήταν σε άθλια κατάσταση εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και των αναθυμιάσεων που είχε εισπνεύσει. Σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν μια ανάσα από το θάνατο. Δεν θα άντεχε πολύ ακόμα.
Ένας ακόμη άνδρας, επίσης από τη Γουινέα, βρέθηκε σε ένα μικρό χώρο πίσω από τα καθίσματα του αυτοκινήτου.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε