Κυριακή, 18 Αυγ.
30oC Αθήνα

Φωτογραφίες που σοκάρουν! Πεθαίνουν από την πείνα

Κέντρο υποσιτισμού στην Υεμένη

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από κέντρο υποσιτισμού στην Υεμένη. Μικρά παιδά πεθαίνουν από την πείνα τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία αρνείται να ανοίξει τα λιμάνια της.

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα από την άρνηση της Σαουδικής Αραβίας να ανοίξει τα λιμάνια της.

Κέντρο υποσιτισμού στην Υεμένη

Χιλιάδες άνθρωποι από την Υεμένη θα μπορούσαν να πεθάνουν αν δεν σταματήσει ο αποκλεισμός στα βασικά λιμάνια της χώρας.

Η προειδοποίηση ήρθε μια μέρα μετά τη δήλωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι στις πολυσύχναστες πόλεις της Υεμένης δεν είχαν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Συνθήκες που αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης επιδημίας χολέρας.

Κέντρο υποσιτισμού στην Υεμένη

Στα όρια της πείνας εκατομμύρια άνθρωποι

Περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται ήδη στα όρια της πείνας. Είναι πιθανό να υπάρξουν περαιτέρω ελλείψεις εντός 3 ή 4 μηνών αν παραμείνουν κλειστά τα λιμάνια.

Κέντρο υποσιτισμού στην Υεμένη

Κέντρο υποσιτισμού στην Υεμένη

Σε ένα τέτοιο σενάριο, η έλλειψη τροφίμων και καυσίμων θα οδηγούσε σε αύξηση τιμών. Η έλλειψη ιατρικών προμηθειών θα επιδείνωνε παράλληλα τις απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

“Χιλιάδες θάνατοι θα σημειώνονται καθημερινά εξαιτίας της έλλειψης τροφής και μετάδοσης ασθενειών”. Αυτό τόνισε το FEWS NET που χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Κέντρο υποσιτισμού στην Υεμένη

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις