Site icon NewsIT

Φρίκη στην Ινδία: 25χρονος βίασε 5χρονο κοριτσάκι μέσα στην αμερικανική πρεσβεία

06.02.2020 | 16:08
Φρίκη στην Ινδία: 25χρονος βίασε 5χρονο κοριτσάκι μέσα στην αμερικανική πρεσβεία

A police van carrying five men accused of the gang rape and murder of an Indian student leaves a court in New Delhi January 7, 2013. Five men accused of the gang rape and murder of an Indian student appeared in court on Monday to hear charges against them, after two of them offered evidence possibly in return for a lighter sentence in the case that has led to a global outcry. The five men, along with a teenager, are accused of raping the 23-year-old physiotherapy student on a bus in New Delhi. She died two weeks later on December 28 in a Singapore hospital. REUTERS/Adnan Abidi (INDIA - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST POLITICS)

Θύμα βιασμού από έναν 25χρονο, μέσα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Νέο Δελχί, έπεσε ένα κοριτσάκι πέντε ετών. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην Ινδία.

Ο 25χρονος που κατηγορείται πως βίασε το 5χρονο κορίτσι έχει ήδη συλληφθεί από την περασμένη Κυριακή. Όλα έγιναν μέσα στην αμερικανική πρεσβεία στο Νέο Δελχί, όπου μένουν τόσο ο 25χρονος όσο και το κορίτσι καθώς οι γονείς τους εργάζονται εκεί.

Η σύλληψή του έγινε αφού οι γονείς του κοριτσιού έκαναν καταγγελία στην αστυνομία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PTI.

Ο βιασμός, σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά από τις αρχές, έγινε το περασμένο Σάββατο. Το κορίτσι και η οικογένειά του ζουν στους χώρους της πρεσβείας, όπου ο πατέρας εργάζεται ως μέλος του υπηρετικού προσωπικού. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος, ένας οδηγός, δεν είναι υπάλληλος της πρεσβείας. Ωστόσο, μένει κι εκείνος μαζί με τους γονείς του στους χώρους του προσωπικού της πρεσβείας καθώς εκεί εργάζεται ο πατέρας του.

Οι οικογένειες του κατηγορούμενου και του θύματος γνωρίζονταν καλά, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι είπαν στην εφημερίδα Hindustan Times ότι ο νεαρός “δελέασε” το κορίτσι παρασύροντάς το στο σπίτι του όταν το είδε να παίζει στην αυλή. Οι γονείς του έλειπαν όταν έγινε η επίθεση.

Όταν η μικρή επέστρεψε στο σπίτι της είπε στη μητέρα της τί είχε συμβεί. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να έχουν επιβεβαιώσει ότι βιάστηκε.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ βρίσκεται στο Τσανακιαπούρι, έναν μικρό διπλωματικό θύλακο στο κεντρικό Δελχί, όπου βρίσκονται πολλές πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές. Το αυστηρά φρουρούμενο κτιριακό συγκρότημα απασχολεί ντόπιο προσωπικό.

Το 2018 η κυβέρνηση θέσπισε την θανατική ποινή για τους βιαστές παιδιών εν μέσω έντονων αντιδράσεων έπειτα από δύο υποθέσεις, η μια με τον βιασμό και φόνο μιας οκτάχρονης και η άλλη με τον βιασμό μιας 16χρονης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει η Ινδία για τα ποσοστά εγκληματικότητας, κάθε τέταρτο θύμα βιασμού είναι παιδί. Το 94% των θυμάτων γνώριζαν τον δράστη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version