Κόσμος

Γαλλία: 457 προσαγωγές στα επεισόδια της 9ης ημέρας διαδηλώσεων – 441 αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Εκατοντάδες είναι οι προσαγωγές και οι τραυματίες από τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Γαλλία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των πολιτών ενάντια της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού της χώρας. Μόνο χθες Πέμπτη (23.3.2023) έγιναν 457 προσαγωγές ενώ 441 αστυνομικοί και χωροφύλακες είναι τραυματίες.

Αυτόν τον απολογισμό έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στο Παρίσι και σε δεκάδες άλλες πόλεις, κατά την 9η ημέρα κινητοποιήσεων ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Μάλιστα, στις δηλώσεις του στο δίκτυο Cnews, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι υπήρξαν 903 φωτιές κοινόχρηστων αντικειμένων και σκουπιδιών χθες στο Παρίσι κατά την διάρκεια της διαδήλωσης των συνδικάτων.

parisi epeisodia r

Ο Ζεράλντ Νταρμανέν επανέλαβε την διαπίστωση για την ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος των διαδηλωτών επιρρίπτοντας γι΄αυτό την ευθύνη στην άκρα αριστερά. «Η άκρα αριστερά θέλει να επιτεθεί κατά της Δημοκρατίας», είπε προσθέτοντας ότι χρειάζεται ένα «συλλογικό μήνυμα καταδίκης». parisi epeisodia r

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την έκπληξή του για την έλλειψη αντίδρασης των πολιτικών για τους τραυματισμένους και χωροφύλακες που φθάνουν τους χίλιους από την έναρξη των κινητοποιήσεων. Έκανε δε λόγο για ένα είδος «εθνικού σπορ που συνίσταται στην αμαύρωση» των δυνάμεων ασφαλείας.

«Η χώρα πρέπει να ξυπνήσει και να καταδικάσει την άκρα αριστερά και τους ταραξίες. Δεν είναι πολλοί, αλλά είναι εξαιρετικά βίαιοι», είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στα black blocks, τους ταραξίες, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται σε 1.500 κατά την χθεσινή διαδήλωση στο Παρίσι, ο Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι θα πρέπει να αποκαλούνται «black bourges (μεγαλοαστοί)», διότι προέρχονται από εύπορες οικογένειες και πρόσθεσε ότι αν «μπορούσαν να σκοτώσουν» έναν αστυνομικό ή χωροφύλακα «θα χαίρονταν».

Ο υπουργός χαιρέτισε το «εξαιρετικό» έργο των δυνάμεων της τάξης για την αποτροπή «θανάτου». «Δεν υπήρξε νεκρός, δεν υπήρξε βαρύς τραυματισμός» είπε προσθέτοντας ωστόσο ότι υπήρξε ένας βαρύς τραυματισμός διαδηλώτριας στην Ρουέν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος