Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Γαλλία: Αποτράπηκε σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης «ισλαμιστικής έμπνευσης» από Τσετσένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γαλλία: Αποτράπηκε σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης «ισλαμιστικής έμπνευσης» από Τσετσένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Γαλλία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν στα τέλη Ιουλίου, καθώς οι φόβοι για κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση – μεσούσης μάλιστα της κρίσης στη Μέση Ανατολή – βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους.

Και κατά τα φαινόμενα δικαίως, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 31/5/2024 το υπουργείο Εσωτερικών αποτράπηκε στο Σεντ Ετιέν, στην κεντροανατολική Γαλλία, σχέδιο επίθεσης «ισλαμιστικής έμπνευσης» με στόχο τους αγώνες ποδοσφαίρου που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Κατά τις υπηρεσίες ασφαλείας, επίδοξος δράστης της επίθεσης ήταν νεαρός Τσετσένος.

«Στις 22 Μαΐου 2024, η γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας (DGSI) προχώρησε στο Σεντ Ετιέν στη σύλληψη ενός Τσετσένου υπηκόου, 18 ετών, που φέρεται ότι ήθελε να διαπράξει επίθεση ισλαμιστικής έμπνευσης» στο γαλλικό έδαφος, ανέφερε το υπουργείο.

Όσον αφορά τον νεαρό Τσετσένο, «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ (Σεντ Ετιέν) με την ευκαιρία των αγώνων που θα διεξαχθούν εκεί» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 18χρονος ήθελε να επιτεθεί στους θεατές, στις δυνάμεις ασφαλείας και «να πεθάνει ως μάρτυρας».

Αυτή είναι «η πρώτη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις