Δευτέρα, 9 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Γαλλία: Αποχώρησε από το δικαστήριο ο Ντομινίκ Πελικό λόγω ασθένειας – Την Τρίτη η κατάθεσή του για τους βιασμούς της Ζιζέλ

REUTERS/Manon Cruz
REUTERS/Manon Cruz

Η δεύτερη εβδομάδα της δίκης για τους «βιασμούς της Μαζάν» στη Γαλλία άρχισε το πρωί της Δευτέρας 09.09.2024 ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του διαμερίσματος Vaucluse, με μία σημαντική απουσία. Ο Ντομινίκ Πελικό, ο βασικός κατηγορούμενος και σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, αποχώρησε από την αίθουσα του δικαστηρίου λόγω ασθένειας και δεν θα καταθέσει όπως ήταν προγραμματισμένο. 

Η δικηγόρος του κατηγορούμενου Ντομινίκ Πελικό για τους βιασμούς της συζύγου του Ζιζέλ στη Γαλλία ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο πελάτης της ήταν άρρωστος κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Ως εκ τούτου, ζήτησε απαλλαγή προκειμένου να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη θεραπεία και να γίνει καλά.

Ο 71χρονος υποφέρει από εντερικούς πόνους και ουρολοίμωξη.

«Θέλει να είναι παρών αύριο γιατί είναι μια σημαντική ημέρα», εξήγησε η δικηγόρος. Η ακρόαση του Ντομινίκ Πελικό αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Ο πρόεδρος χορήγησε απαλλαγή στον κατηγορούμενο, καθώς «επιμένει να είναι παρών αύριο», και ο 71χρονος αποχώρησε από το εδώλιο.

Αρκετά μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των δύο γιων του βασικού κατηγορουμένου, θα μιλήσουν μέσα στη δικαστική αίθουσα. Ο Dominique Pelicot ζήτησε επίσης να ακουστεί η αδελφή του.

Γύρω στις 9 το πρωί, η Ζιζέλ Πελικό, συνοδευόμενη από τα τρία παιδιά της, έφτασε στο δικαστήριο.

Το ψυχολογικό προφίλ του Πελικό

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τρεις ειδικοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι θα βρίσκονται στο εδώλιο για να φτιάξουν το ψυχολογικό προφίλ του «ενορχηστρωτή» των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό.

Αρκετά μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των δύο γιων του βασικού κατηγορουμένου, θα μιλήσουν μέσα στη δικαστική αίθουσα. Ο Πελικό ζήτησε επίσης να ακουστεί η αδελφή του.

Αν και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν αποκαλύπτει κάποια ψυχική ασθένεια, ο Ντομινίκ Πελικό πάσχει από μια σειρά σεξουαλικών διεγέρσεων: ηδονοβλεψία, φετιχισμό, κυριαρχία, σεξουαλικό σαδισμό και ως εκ τούτου, θεωρείται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις