Παρασκευή, 13 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Γαλλία: «Δεν αποφεύγει τη δίκη, είναι αποφασισμένος να μιλήσει» ξεκαθαρίζει η δικηγόρος του Ντομινίκ Πελικό

REUTERS/Manon Cruz
Η δικηγόρος του Ντομινίκ Πελικό, Beatrice Zavarro - Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Manon Cruz

Η Béatrice Zavarro, δικηγόρος του Ντομινίκ Πελικό, βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των «βιασμών του Μαζάν» στη Γαλλία και πρώην συζύγου της Ζιζέλ Πελικό, μίλησε στο γαλλικό BFMTV την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 για την κατάσταση της υγείας του πελάτη της.

Πότε ο Ντομινίκ Πελικό θα είναι σε θέση να καταθέσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Ο βασικός ο κατηγορούμενος και ενορχηστρωτής των «βιασμών του Μαζάν», που κατηγορείται ότι νάρκωνε επανειλημμένα τη σύζυγό του Ζιζέλ ώστε να τη βιάσουν δεκάδες άνδρες στο σπίτι τους στη Γαλλία, εξακολουθούσε να μην είναι σε θέση να καταθέσει σήμερα λόγω σοβαρής ασθένειας. 

«Όλοι ελπίζουμε ότι ο πελάτης μου θα είναι παρών τη Δευτέρα ή την Τρίτη», δήλωσε η δικηγόρος του, Béatrice Zavarro, στο BFMTV. «Δεν μπορεί να υπάρξει δίκη χωρίς την παρουσία του Ντομινίκ Πελικό».

Ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου της Vaucluse, Roger Arata, προειδοποίησε χθες Πέμπτη ότι η δίκη θα μπορούσε να «αναβληθεί» εάν ο κατηγορούμενος είναι «μόνιμα μη διαθέσιμος».

Ο άνδρας δεν έχει παραστεί στο δικαστήριο από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και εισήχθη στο νοσοκομείο την Τρίτη μετά από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του και σοβαρούς πόνους στην κοιλιά. 

«Ο Ντομινίκ Πελικό πάσχει από λοίμωξη, πιθανώς ουρολοίμωξη», δήλωσε η συνήγορός του.

Όταν μίλησε τελευταία φορά μαζί του την Τετάρτη, «σπαρταρούσε από τους πόνους».

«Έχει αποφασίσει να μιλήσει»

Προσπαθεί ο Ντομινίκ Πελικό να αποφύγει αυτή τη δίκη; Όταν ρωτήθηκε σχετικά, η δικηγόρος απέρριψε κατηγορηματικά αυτό το σενάριο. «Περίμενε τη δίκη του, ήθελε να μιλήσει και να βρεθεί αντιμέτωπος με τη σύζυγο και τα παιδιά του», λέει η Béatrice Zavarro.

«Αποφάσισε να μιλήσει», μας διαβεβαιώνει.

Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι ο άνδρας που κατηγορείται για την ενορχήστρωση τουλάχιστον πενήντα βιασμών εμφανίζεται ανήσυχος για τη δίκη. «Υπάρχει αγωνία, αυτό είναι σίγουρο (…) αλλά αποφάσισε να μιλήσει (…) Απλώς πρέπει να του δώσουμε χρόνο να συνέλθει».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις