Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Γαλλία – Ελβετία: Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο Basel Mulhouse μετά από προειδοποίηση για βόμβα

Γαλλία – Ελβετία: Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο Basel Mulhouse μετά από προειδοποίηση για βόμβα
REUTERS

Μετά την «παράλυση» των τρένων στη Γαλλία, λίγες ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα αεροδρόμιο στα σύνορα με την Ελβετία εκκενώθηκε μετά από προειδοποίηση για βόμβα.

Το αεροδρόμιο Βασιλείας – Μυλούζης εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας την Παρασκευή 26 Ιουλίου, ώρες μετά από εμπρηστικές επιθέσεις που διέκοψαν το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας εν όψει της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Λίγη ώρα αργότερα το αεροδρόμιο λειτούργησε και πάλι.

«Για λόγους ασφαλείας, ο τερματικός σταθμός έπρεπε να εκκενωθεί και αυτή τη στιγμή είναι κλειστός», ανέφερε στην ιστοσελίδα του το EuroAirport της Βασιλείας – Μυλούζ, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω πληροφορίες. Μετά από λίγο επαναλειτούργησε αφού ακολουθήθηκε το συνηθισμένο πρωτόκολλο ασφαλείας.

Αρκετά γαλλικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου του EuroAirport, χρειάστηκε να εκκενωθούν στα τέλη του περασμένου έτους λόγω μιας σειράς ψευδών απειλών για βόμβες.

Το EuroAirport, το οποίο βρίσκεται στη γαλλική πλευρά των συνόρων κοντά στη Βασιλεία, υποδέχθηκε οκτώ εκατομμύρια επιβάτες το 2023

 

Η εκκένωση έγινε καθώς οι γαλλικές αρχές αναζητούσαν τους δράστες των εμπρηστικών επιθέσεων στο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας, που διέκοψαν τις μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα ξεκινήσει την Παρασκευή το απόγευμα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις