Τρίτη, 10 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Γαλλία: Εσπευσμένα νοσοκομείο ο Ντομινίκ Πελικό – Απών για δεύτερη μέρα από τη δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ

REUTERS/Manon Cruz
REUTERS/Manon Cruz

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο για επείγουσα θεραπεία λόγω ενός κοιλιακού πόνου μεταφέρθηκε σήμερα (10.09.2024) ο Ντομινίκ Πελικό, ο άντρας που νάρκωνε τη γυναίκα του και έφερνε δεκάδες άνδρες να τη βιάσουν και σήμερα αναμενόταν να καταθέσει στη δίκη ππου έχει σοκάρει τη Γαλλία.

Ο βασικός κατηγορούμενος και ενορχηστρωτής των βιασμών της πρώην συζύγου Ζιζέλ Πελικό, ήταν απών για δεύτερη μέρα από τη δίκη στη Γαλλία και δεν κατέθεσε όπως αναμενόταν λόγω προβλημάτων υγείας. 

Ο δικαστής Roger Arata ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος, Ντομινίκ Πελικό 71 ετών, λαμβάνει ιατρική περίθαλψη αφού αναμενόταν να καταθέσει σήμερα στη δίκη για τους βιασμούς που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία.

Η δικηγόρος του, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είχε ανακοινώσει ότι ο εντολέας της ήταν άρρωστος κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Ο δικαστής είχε χορηγήσει στον κατηγορούμενο, ο οποίος πάσχει από εντερικούς πόνους και ουρολοίμωξη, απαλλαγή για να λάβει θεραπεία.

Ακόμα, η δικηγόρος του κατηγορουμένου είχε διευκρινίσει ότι ο Ντομινίκ Πελικό ήθελε να είναι παρών σήμερα Τρίτη (10/9), «επειδή είναι μια σημαντική ημέρα», μιας και θα κατέθετε για πρώτη φορά ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου.

Ως εκ τούτου, εάν η κατάσταση της υγείας του βασικού κατηγορουμένου δεν βελτιωθεί, τότε η δίκη μπορεί να ανασταλεί για μία ή περισσότερες ημέρες.

«Θα υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του» είπε ο δικαστής. 

Ξέσπασε σε κλάματα η κόρη των Πελικό 

Όμως, παρά την απουσία του από το δικαστήριο, η κόρη του Πελικό ξέσπασε σε κλάματα σήμερα το πρωί αφού άκουσε σοκαριστικές περιγραφές αστυνομικού για την κακοποίηση της μητέρας της.

Η γυναίκα οδηγήθηκε έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Vaucluse στην Αβινιόν καθώς ο αστυνομικός – ερευνητής Stephan Gal περιέγραψε με λεπτομέρεια πώς ο πατέρας της Dominique Pelicot είχε στρατολογήσει περισσότερους άνδρες να βιάσουν τη μητέρα της ενώ ήταν αναίσθητη από το 2011 μέχρι το 2020.

Πληροφορίες από Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις